Enorm voldaan gevoel tijdens de feestdagen

Foto: Mark Teunissen

Zo…., daar zijn we weer! Wat een radiostilte is het geweest he? Ik kan jullie haarfijn uit gaan leggen hoe dat komt OF ik kan mijn tijd gaan steken in het vertellen aan jullie hoe het met me gaat. Ik denk dat ik voor de tweede optie ga, want wat geweest is…

Dat zijn natuurlijk de feestdagen; kerstmis, oud & nieuw, verjaardagen…., allemaal feesten die gepaard gaan met overdaad! En zoals je vast wel weet: ‘overdaad schaadt!’ Zo niet bij mij afgelopen kerstdagen. Uiteraard heb ik goed en lekker gegeten. Daar had ik nooit zoveel problemen mee namelijk. Voorgaande jaren at ik veel vlees en sauzen tijdens een gourmette of barbecue. Afgelopen kerst heb ik, zoals ik mezelf al drie maanden probeer aan te leren magerder vlees gegeten, veel vis en geen sauzen. Groenten in je pannetje geeft ook een lekkere geur. Wat een genot.

Enorm voldaan gevoel

Samenzijn met familie en vrienden. Dat kost veel energie, maar het geeft me ook een enorm voldaan gevoel. Mensen om me heen die op een bepaalde manier een beetje van me houden…., dat is een fijn gevoel! Tussen de feestdagen door heb ik veel gewandeld. Als iemand een sponsor weet voor stevige, degelijke en lang meegaande wandelschoenen hoor ik dat graag.

Uiteraard heb ik de weegschaal regelmatig gezien. Stiekem heb ik mezelf ook nog gewogen tijdens de TRAININGLOZE week. Wat een hel was dat zeg. Nu moest ik alles zelf bedenken thuis. Gelukkig tijdens de kerstdagen geen grammetje aangekomen…., helaas ook niks afgevallen. 2 januari was het eerste trainingsmoment na 24 december. Gwen genoot ergens van haar ongetwijfeld welverdiende vakantie en ik….., ik zat die periode in zak en as! Gelukkig kon ik de kaars branden die ik voor Kerst van Gwen heb gehad…, zo was ze toch nog een beetje bij me! Hahahaha! Wat een gemauw! Hoe moet ik nou een week zien door te komen zonder Gwen die me 2 x per week meesleept in haar enthousiasme! Goed….., genoeg geslijm….., en dooooooooor!

Op maandagavond 2 januari had ik dus in Oosterhout mijn eerste trainingsmoment van het jaar. Met een gemiddelde hartslag van 145 heb ik lekker getraind. Ook heb ik 653 kcal verbrand. En toen was het woensdag. Weer het eerste trainingsmoment met Gwen en Maud! Deze avond kwam een oud (niet dat hij oud is) collega en vriend van me meetrainen. Als warming up had Gwen bedacht dat het leuk was om korte stukken te rennen en tussendoor wat korte oefeningen doen. Denk vooral aan squats en mijn favoriete burpees! Gelukkig kon ik de eerste twee burpees smokkelen. Onder de andere burpees kon ik echt niet uitkomen. Ik voelde die ogen zelfs in mijn rug priemen. Toen ik voorzichtig achterom keek stond ze gewoon mijn richting in te kijken of ik wel precies deed wat ze zei! Nou…., dat deed ik wel hoor! Tijdens het circuit dat Gwen had uitgezet ging het me niet heel erg makkelijk af.

Dit ben ik niet meer gewend. Voor de vakantie ging het steeds beter en nu ineens hadden we andere oefeningen. En alsof het allemaal nog niet gek genoeg was had Gwen uiteraard weer een leuke challenge. Maud legde de challenge dit keer uit, omdat deze al bekend was bij ons. Na haar vakkundige uitleg kwam Gwen met een ander voorstel. Voor zij haar uitleg gaf moesten wij beslissen of we voor de challenge van Maud zouden gaan OF voor die van Gwen…, uhm…., lastig! Doe dan maar het onbekende en we kozen die van Gwen. En uiteraard had ik weer eens spijt. Op een of andere manier bekruipt mij steeds weer het idee dat Gwen er toch een soort van plezier uithaalt om het ons zo lastig mogelijk te maken zo op het eind van de training. Ik ga niet eens vertellen wat de volledige challenge is, maar ik kan je zeggen dat ik de trap toch 38 x ben opgevlogen. Na de challenge hebben we nog een squatchallenge gedaan. Al deze inspanningen leverde mij een nieuw record op: 1241 KCAL verbrand! Gemiddelde hartslag van 156. Wat mijn polar watch me dan zegt is dit: fraai tempo in een lange sessie! Je verbeterde de aerobe conditie, snelheid en vermogen om langdurig zeer intensieve inspanningen vol te houden. Deze sessie heeft ook je weerstand tegen vermoeidheid verhoogd! En eerlijk is eerlijk het mooiste compliment kwam van Gwen deze avond. ‘Je had ze de eerste training in oktober naar boven moeten zien sjouwen…, en hoe dat nu gaat!’

En vanaf 1 januari 2.1 kg AFGEVALLEN!!!! Zo, dat is voor het eerst dat ik een gewicht vermeld tijdens het bloggen. Wen er maar niet aan, want ik wil niet dat het woord ‘gewicht’ zo zwaar wordt. Snap je? Vanaf volgende week zal ik weer iedere week een blog schrijven. Er waren de afgelopen weken simpelweg belangrijkere dingen belangrijk!

Als je mijn facebookpagina bezoekt kun je jezelf opgeven voor de 19 februari bootcamp waar familie, vrienden, kennissen en hele vage kennissen aan deel mogen nemen. Geef jezelf wel even op! Owja, voor ik het vergeet. Op een foto die ik heb bijgevoegd zie je mij wandelen…, en als je goed kijkt, zie je echt dat mijn broek TE WIJD IS!!!!

Mark wordt begeleid door EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Wil je iets betekenen voor De Afvalrace, neem dan contact op. De Afvalrace West-Brabant is ook te volgen op Facebook.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen