Wat gebeurt er toch veel…

Foto: Mark Teunissen

Wat gebeurt er toch veel de laatste maanden. Of dit direct te maken heeft met de afvalrace of niet….., wie zal het zeggen? Verschillende aanvragen komen voorbij om e.e.a. bij te wonen/ te bloggen/ te vloggen of wat dan ook.

Het klinkt allemaal leuk en spannend, maar als je maar een moment niet lekker in je vel zit en je krijgt niet de juiste signalen van buitenaf……, dan is het een kwelling. Het idee hebben dat je er achteraanhinkt, achterloopt, achteraanloopt of nog erger achteruit loopt……, OW NEEEEEEEEE!!!!!!

Zonden overdenken

Het zijn de donkere dagen voor de winter eindelijk toe zal slaan in Etten-Leur. In mijn huis is het donker, want iedereen ligt al op bed. Ik zit wat in mijn ‘oude mensen’ stoel. Lekker in het hoekje van het huis kan ik de hele woonkamer en keuken overzien. Als ik een beetje scheef ga zitten kan ik zelfs wat glimpen van mijn mooie tuintje opvangen. Ja…., dit is wel een moment om mijn zonden te overdenken en au…., wat zijn dat er veel! Al snel besluit ik dat ik dat maar niet moet doen…., mijn nachtrust is uiteraard ook wat waard. Wel besluit ik voor mezelf om bepaalde knopen door te gaan hakken. De afgelopen drie maanden heb ik mezelf helemaal gek gemaakt. Er moeten snel snel snel snel kilo’s af. Maar waarom? Snel pak ik het ‘Afvalrace handboek’ erbij. Met blogonderwerpen en de verschillende fase’s van de Afvalrace. Tot mijn grote opluchting zie ik de 3 fase’s groot in beeld:

  • Get Fit
  • Be Fit
  • Top Fit

Zo dan…., wie heeft mij gek gemaakt? Nergens staat:

  • Lose weight
  • Lose more weight
  • Lose even more weight

En toch blijft het knagen, want al je besluiten maak je zelf. Als je dan in een week geen gewicht verliest, dan zal dat ook wel je eigen schuld zijn……!

Heerlijk getraind

Op woensdagavond ben ik hardlopend naar de training gegaan. Dat was een bijzondere ervaring om al enigszins vermoeid aan een training te beginnen. Eerlijk is eerlijk aan de intensiviteit van de vaste trainingsmomenten zal het niet liggen. Gwen heeft in de vakantie behoorlijk wat energie opgedaan en vlamt als nooit te voren. Ze heeft zelfs een naverbrander….., uhm……, Gwen? BAM!!!!! Do i need to say more? Woensdagavond heb ik heerlijk getraind. Vol gas erop zoals nooit tevoren. Ik voel dat ik daarin nog steeds verbeter.

Zaterdagochtend begon ik, op aanraden van mijn zoon eveneens wandelend aan mijn ochtendtraining. Na een tochtje van 35 minuten kwam ik aan op het sportpark. Gwen kwam gelukkig niet veel later en wat hebben we een goed gesprek gehad. Het is altijd fijn als iemand een goeie afwijkende mening heeft en deze ook nog kan onderbouwen. Gwen heeft de kwaliteit, voor mij althans om iets wat zwart is….., maar dan ook echt gitzwart, beetje bij beetje lichter maakt. Toen de training begon was ik inmiddels alweer helemaal afgekoeld en mijn hartslag was gedaald tot 91 slagen per minuut. Gwen legde op haar eigen wijze uit wat de bedoeling was voor deze training.

  • 25 x crunches
  • 25 x scharen
  • 25 x crunches met je benen in een hoek van 90 graden
  • 10 x opdrukken
  • 25 x mountain climb
  • 15 x met een elastiek om je benen een been zijwaarts bewegen links
  • 15 x met een elastiek om je benen een been zijwaarts bewegen rechts
  • 5 x korte sprint
  • 15 x kettlebell door de benen doorgeven ( linkerbeen, rechterbeen squat positie)
  • 25 x kettlebell lift linkerarm
  • 25 x kettlebell lift rechterarm
  • 2 x 400 meter ( hard) lopen

Dit lijstje moest ik 2 x afwerken. Geen tijd, wel op tempo. En het mooie van Gwen is dat ze zelf ook meedoet. Die 1600 meter ( hard) lopen heeft ze helemaal met me meegedaan. Na een rondje of anderhalf gaf ik blijkbaar teveel prijs in mijn gezicht. ‘Daar is dat lachje en dat gezicht van je….,’ aldus Gwen. Oké, oké……, eenmaal vertrouwd ben ik wel een open boek. Na een goede 45 minuten zat de training erop. Vooraf als doelstelling minimaal 800 calorieën verbranden gesteld….., maar ik kwam er helaas 8 tekort. Ach ja…, liever 8 calorieën tekort, dan 8 teveel zullen we maar denken. Nu ga ik me dit weekend opladen voor de komende trainingsweek. Als Gwen deze lijn doorzet van coaching ga ik nog veel afzien de komende 2,5 maand. En Gwen……., pijn is fijn?? Uhm…., is AU op dit moment de juiste krachtterm? Ik hoop maar dat ik vandaag geen enkele buikspier hoef aan te spannen….!

Dag hoor!

Mark wordt begeleid door EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Wil je iets betekenen voor De Afvalrace, neem dan contact op. De Afvalrace West-Brabant is ook te volgen op Facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen