Hoe combineert Wendy De Afvalrace met haar drukke leventje?

Foto: Wendy Wiebenga

Deze week kreeg ik de vraag om jullie iets te vertellen over hoe ik De Afvalrace combineer met al het andere wat ik allemaal doe in mijn drukke leventje. Want een druk leventje is wel iets wat Wendy typeert. Maar je hebt druk, en je hebt druk.

Vroeger was druk voor mij altijd afspreken met vrienden en mijn vriendinnetjes, wat drinken in de stad, winkelen, uit lunchen, uit eten, een avondje bioscoop (uiteraard met Nacho’s of popcorn) een vaste dag eten bij mijn moeder en een vaste dag eten bij mijn schoonouders. En dat allemaal naast mijn baan van 32 uur. Je begrijpt wel dat uitslapen in de weekenden niet ontbrak, het enige moment om bij te tanken.

Nu is druk voor mij al het bovengenoemde combineren met een gezonde levensstijl en heul veul sporten hahahaha. En ik denk dat ik daar al een aardige balans in heb gevonden. Ik zie iedereen wel vele malen minder, maar de meeste mensen in mijn omgeving hebben hier gelukkig alle begrip voor. Natuurlijk zijn er wel momenten dat het lastig is, omdat de oude Wendy altijd zin en tijd had voor iets leuks en gezelligs, maar nu ligt de prioriteit bij mijn gezonde leven en het sporten, wat natuurlijk ook gewoon te combineren is met mijn vriendinnetjes!

Te weinig tijd voor iedereen geeft me soms wel een rot gevoel
Soms voel ik me wel heel rot. Nou ja, rot, onwennig. Onwennig omdat ik kies voor mezelf. En kiezen voor mezelf zorgt nogal weleens voor teleurstelling bij de ander. Daar kan ik me regelmatig nog wel druk om maken omdat ik bang ben de ander zo erg teleur te stellen dat ik ze er mee kwijt raak. En mijn aller grootste angst is en blijft nog wel de angst van verliezen. Inmiddels durf ik ook wel te stellen dat ik daar al hele grote stappen in aan het zetten ben. Ik ben al een aantal mensen kwijt geraakt. En dat voelde op de momenten dat het me overkwam als verliezen, maar zie het inmiddels niet meer als verliezen maar als winnen. Overwinnen van mijn angst om voor mezelf te kiezen. En dat geeft me zo’n ongelooflijk goed gevoel.
Dat straal je uit, en trekt weer andere mooie nieuwe mensen aan, bijzonder. Het een maakt plaats voor het ander.

En gek genoeg maakt het me niet eens een ander mens, maar wel een veel leuker en actiever mens, die ook nog eens inspirerend is!

Mijn relatie in combinatie met De Afvalrace
Dat is misschien nog wel het meest bijzondere. Als ik een paar weken geleden aan mijn vriendje Arjan had gevraagd wat hij vond van mijn deelname aan De Afvalrace was dat natuurlijk alleen maar trots en een grote gun factor maar toch ook wel een gevoel van missen. Want ik ben elke doordeweekse avond van huis. Maar, als ik het hem nu vraag is het gevoel van gemis er zeker nog wel maar heeft hij dit gevoel door omdenken een gevoel van inspiratie gemaakt. Als ik van huis ben voor een training, is hij dat tegenwoordig ook.  Tijdens de trainingen door middel van sport selfies en thuis door lekker te kletsen delen we onze trainingen vol enthousiasme met elkaar. En het gezond eten en koken samen verbind ook! Hij is inmiddels niet alleen maar meer trots op mij, maar ik ook op hem!

Ook op mijn werk is er tijd voor De Afvalrace
Mijn collega’s zijn zowel een mentale als een fysieke steun voor mij. Naast het opdrukken op kantoor met mijn collega Jakab, planken met het team en gezonde receptjes uitwisselen kan ik  altijd en bij iedereen mijn verhaal kwijt. Soms gewoon even delen dat ik ergens super trots op ben en soms ook het delen van emoties als ik er even doorheen zit. Wat is het toch fijn om in zo’n fijn team met lieve mooie collega’s te mogen werken!

Ook ga ik een leuk en vooral actief project niet meer zomaar uit de weg. Zo ben ik voorlopig iedere donderdag in het zwembad te vinden met mijn studenten om te zwemmen met dementerende ouderen.

Dankbaar
Ik begin de nieuwe actieve inspirerende Wendy kei leuk te vinden en ben zo blij en zo trots op wie ik ben en wat ik allemaal doe!

Deze week heb ik vier lieve vriendinnetjes gevraagd me te helpen met mijn blog deze week, en ook zij hebben meegedacht over de vraag hoe ik De Afvalrace combineer met al het andere. Mijn goude oude beste vriendin Cecileke, mijn twee nieuwe kanjers Jenneke en Sofie en mijn vriendin en collega Ankie!

En het is geweldig om te lezen dat ook zij de nieuwe Wendy eigenlijk ook gewoon kei leuk vinden!

En tot slot… de uitnodiging voor 19 februari staat nog steeds!

Train gezellig een keertje met me mee.

Op zondag 19 februari organiseert De Afvalrace in samenwerking met Decathlon Breda een sportieve familieochtend voor de deelnemers van De Afvalrace en voor hun familie, vrienden, kennissen, collega’s en volgers. Deelname aan dit grote evenement is geheel gratis!

De Familie Bootcamp bestaat uit 8 verschillende onderdelen van ieder een kwartier. Alle deelnemers ontvangen een stempelkaart en na afloop is deze inwisselbaar voor een leuke presentje.

Zie ik jou ook op 19 februari? Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!

Wendy wordt begeleid door Eric de Jong van EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Neem contact met ons op als je hierin wat zou willen betekenen. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en de sites van Breda & Roosendaal Nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen