Einde van de zomer…..[Linda’s Blogumn]

Foto: Linda Jansen

Normaal gesproken ben ik rond deze tijd van het jaar een beetje down…

Het wordt wat killer, ’s avonds vroeger donker, de kindjes weer vroeg naar bed en hele dagen naar school…..

Want hoewel ik de laatste anderhalve week van de zes weken zomervakantie, genuanceerd te kennen geef dat ze onderhand best weer onder de pannen mogen…voel ik de eerste weemoedige bui al opkomen zodra ik ze na een vluchtige zoen bij de deur van de klas bemoedigend toezwaai. Op het moment dat ik me daar omdraai besef ik al dat ik ze weer vreselijk ga missen. En dus sjees ik tegen kwart voor drie als een gek elke in de wegrijdende fietser, lichtelijk agressief voorbij wánt: Ik moet op tijd zijn en op het schoolplein staan als mijn kroost uit de school stapt!

Maar dit najaar voel ik me niet down! Oké de kinderen naar school is weer even een dingetje maar we plakken er met zijn allen deze week (ik heb net de weersvoorspelling gecheckt en zo te zien blijft het nog even zo) gewoon nog lekker wat avondjes bbqen aan vast en ook een middagje zwembad! Het weer is TOP en de stad loopt vol met een nieuwe lichting studenten die dit hele schooljaar weer van plan zijn de stad onveilig te maken. Een groepje soldaten van de KMA marcheert door de stad. Terwijl ikzelf verder marcheer (tja..toch weer die vakantiekilo’s hé), zie ik dat er hard gebouwd wordt aan het podium voor het HBO intro-feest.

Als ik verder loop door het Valkenberg en mijn route richting station voortzet besef ik me toch dat het echt een eer is om in deze bruisende stad te mogen wonen. Door de prachtige Willemstraat stuit ik op het station wat eindelijk….eindelijk….eindelijk klaar is en dat wordt gevierd! Er zit een drummer te soundchecken en ik en velen met mij genieten ervan achter onze zonnebril die nodig is vanwege de felle zonnestralen.

Nee…dit najaar niet down… De zon schijnt! Iedereen is buiten! Station officieel geopend! Breda Barst komt er weer aan…in december zelfs het Glazen Huis! En…..en….en…en de Backer en Ruebweg inclusief kruispunt is weer open YEEEHHH!

Linda Jansen is auteur van de romans Onder Water en Boven Water en woont met haar man en twee kinderen in Breda [website]. 

column over Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen