Hoe zit het nou toch met die cupmaten?

Je weet waarschijnlijk wel dat veel vrouwen eigenlijk niet de juiste bh maat dragen? Misschien ben jij er daar zelfs wel één van? Hoe je dat kunt weten? In deze blog leg ik het je uit. Prikken jouw beugels soms in je borsten of je armen?

Kruipt jouw bh misschien omhoog op je rug of glijden je bandjes de hele tijd van je schouders af? Heb je misschien zelfs pijn bovenaan je rug of nek of klachten aan je schouders? Bijna alle problemen worden veroorzaakt omdat je niet de goede bh maat draagt. Als ik trouwens over een bh spreek, dan geldt dat natuurlijk voor alle producten die met cupmaten werken dus ook bikini’s en zo.

Wat is dan de goede maat?

Meer dan 70% van alle vrouwen die deze blog lezen, zullen één of meer van deze bh-problemen herkennen. Echt waar! 7 Op de 10 vrouwen die voor het eerst bij ons in de winkel in de Veemarktstraat in centrum Breda komen, dragen de verkeerde maat. Bijna altijd te groot in omvang en te klein in de cup. Veel meer vrouwen hebben eigenlijke een grote cupmaat, althans groter dan ze denken. Maar ook een veel smallere omvang. En dat geeft eigenlijk aan dat je veel slanker bent dan je denkt. Als je een bh gaat dragen in die smallere omvang, dan lijk je ineens 1 tot 2 maten slanker en soms nog meer. Doordat de bh goed aansluit rondom je lichaam, worden de borsten smaller gevormd, blijft de bh goed op zijn plaats, sluiten de beugels perfect aan rond je borsten waardoor ze nergens kunnen prikken en krijgen je borsten de perfecte support. Het gewicht hangt dan niet langer aan je nek en schouders en je voelt je vrijer, veel minder zwaar, veel zelfverzekerder en nog belangrijker: je lijkt dus slanker.

Huppelend de winkel uit

Bh’s kopen kan echt leuk zijn. Maar voordat je weet wat jouw ideale bh is, moet je eerst het een en ander proberen. Dan kunnen wij zien wat jouw maat is, maar vooral ook welke pasvorm ideaal is bij jouw borsten. Iedere vrouw is anders en ook alle bh’s hebben hun eigen styling. Eigenlijk hetzelfde als met schoenen. Heb jij smalle voeten, maar koop je schoenen met een brede leest dan zwabberen je schoenen de hele dag om je voeten. Heb je juist een bredere voet en koop je een smalle schoen, dan knellen ze de hele dag. En vergelijk dan maar eens een beugel met een stalen neus in de schoen, zelfs als je dat nog nooit hebt gedragen kun je jezelf voorstellen dat als die niet perfect past je ook niet weet hoe snel je die schoenen uit moet gooien. Leuk hè, bh’s. Echt, het is een geweldig vak. Zoveel dankbaarheid en blije gezichten als het weer is gelukt om iemand het juiste model in de juiste maat te adviseren. Het allerleukste is het natuurlijk als klanten huppelend en “jippie” roepend de winkel uit gaan…

En hoe zit het dan met EU en UK cupmaten?

Net als bij jeans, schoenen en andere kleding is er in lingerieland helaas ook sprake van verschillende maataanduidingen. Balen, want hoe weet je nu wat je moet kiezen? Er zijn merken die UK cupmaten gebruiken. In onze stenen winkel en in de online winkel zijn de meeste merken van Engelse origine. Zij gebruiken DD, E, F, FF, G, GG, etc. Een bh met dubbele letters zoals bijvoorbeeld een FF cup, heeft dezelfde beugelbreedte als een cup met enkele F maar met meer diepte voor de borsten. In deze Engelse maatvoering zit dus meer specificaties en daarmee werken wij graag om de bh’s nog beter passend te krijgen. Merken die de EU (Europese) maten gebruiken kennen deze verfijning niet en dus gebruiken zij niet de dubbele cups. Dit betekent dat t/m cup D, de maten hetzelfde lopen. Daarna gaat het verspringen. Kijk maar in de tabel bovenaan mijn blog.

Als je dus iets online wilt bestellen en je twijfelt welke cupmaat, kijk dan in je bh-label bij EU. Daar staat de Europese cupmaat. Is het een merk dat in UK cupmaten werkt, dan kun je volgens het schema bovenaan de blog, heel eenvoudig aflezen welke cupmaat dat dan is en die selecteer je. Bijvoorbeeld EU cup H is in UK maat FF of juist UK cup H is bij EU merken een  cup K. Er is dus nogal een verschil in een H-cup in UK of EU! Simpel zal het nooit echt worden met al die verschillende maten in de wereld van de mode, maar hopelijk heb ik je voor je bh en bikini wat duidelijkheid kunnen geven. In dit filmpje laat Anouk van team Naron het ook nog eens goed aan je zien. Twijfel je daarna nog steeds, neem dan gewoon contact met mij of mijn team op. We kunnen het je dan nogmaals uitleggen.

maattabel bh uk eu

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Reacties of suggesties? Laat het weten via Facebook. Ik ben super benieuwd…

Tot de volgende blog. Joane vR

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen