Linda’s Blogumn: audioboeken, vloggen, radiomaken en….Hardwell!

Foto: Linda Jansen

Er is momenteel weer behoorlijk wat te doen rondom mijn boeken Onder Water en Boven Water. Ineens is daar weer zo’n golf van recensies en reacties. Ook zijn ze medio december verkrijgbaar als audioboeken, bijvoorbeeld via Storytel.

Eind november zijn allebei mijn boeken ingesproken door Roel Fooij (kennen we hem nog, Maarten van GTST?) en Gaby Milder (de juf uit Spangas?). Voor het eerst in de geschiedenis van Storytel en notabene op mijn eigen verzoek zijn de boeken door twee mensen ingesproken. Echt GEWELDIG natuurlijk!. Top stemmen voor de protagonisten uit Onder Water en Boven Water. Raar misschien, maar hoewel de karakters natuurlijk gewoon door mij verzonnen zijn en dus feitelijk geen bestaand uiterlijk hebben of stem., hebben ze dat in mijn hoofd wel degelijk. Gelukkig kwam dat perfect overeen met de gekozen stemacteurs. Heel leuk om mee te maken zo’n proces en het gevoel te hebben dat het klopt…

Vloggen en Radio maken

Terwijl mijn boeken worden ingesproken in Utrecht, begeef ik mezelf richting Abcoude omdat ik uitgenodigd ben door Astrid Colle om in haar radio-uitzending te komen praten over Onder Water en Boven Water en het schrijfproces. Onderweg bedenk ik me dat dit wel een leuk item is om over te vloggen (vanaf januari hier meer over). .Jaah….wat mijn dochter zo uit haar mouw schudt, daar doe ik (als retromens = nieuwe uitdrukking van mijn puberdochter = dankjewel voor deze benaming schat) een filmpje of tien over. Ik krijg het gewoon niet voor elkaar! Om serieus te vloggen! Ik stotter en hakkel, waar ik dan zelf weer de slappe lach om krijg. De blooper vlogs worden goed bekeken (dat dan weer wel) wat aangeeft dat we toch echt in dit tijdperk zijn beland. En ik als retromens mee moet met mijn tijd. ’s Avonds krijg ik een paar vlogs van een vriendin van mij toegestuurd van haar dochtertje. Ook zij zit bloedserieus haar verjaardagscadeautjes te omschrijven voor de camera…Hmmm zo moet dat dus.. Effe oefenen dan nog …. Maar ik zal jullie niet met álle bloopers opzadelen…

Hoewel ik al in meerdere radio-uitzendingen ben geweest, is deze bij Astrid voor mij een nieuwe ervaring! Want, en dat is echt leuk, dit is de eerste uitzending waarbij muziek wordt afgewisseld door het interview met mij. Er hangen grote schermen en we moeten onze tijd scherp in de gaten houden. Microfoon aan…microfoon uit… Het gesprek wordt met zijn drietjes gevoerd want Vanessa Bontje is ook aangeschoven. Heerlijke mensen en we kijken naar elkaar en knikken om non verbaal elkaar de beurt te geven om te praten.

Hardwell

Als de tamtam omtrent mijn persoontje deze week achter de rug is…nou…dan is Hardwell aan de beurt. Samen met onze dochter racen we direct uit school naar de Grote Markt…want Hardwell signeert! Onze dochter is mega fan van Hardwell, en daarom staan we een uur te blauwbekken, onze neus op te halen, onze plas op te houden totdat….HIJ verschijnt… De rij wordt rumoeriger…ik voel de spanning naast me stijgen… de laatste “heb ik geen snot aan mijn neus” check wordt gepleegd… En dan is ze aan de beurt om haar boek te laten signeren en op de foto te gaan met haar grote idool. HIJ is aardig en HIJ vraagt naar haar naam en HIJ schrijft haar naam en HIJ buigt naar haar en lacht vriendelijk op de foto samen. HARDWELL is geweldig! Met het boek, wat overigens een echt mooi kunstwerk is geworden, stevig onder de arm stapt ze euforisch bij de Boterhal binnen. Plassen, warme chocomel, neus snuiten..pfff…. Ik zie haar vingertoppen steels over de letters glijden die HIJ zojuist met een dikke merkstift in haar boek schreef. Het staat er echt! Voor haar….

Super tevreden lopen we een half uurtje later de Markt af naar onze fietsen. …..‘Mam…..ik ben echt blij dat we in Breda wonen…weet je dat…?..

Ik glimlach naar mijn meisje…. ‘Ik ook, schat….ik ook…’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen