De leukste drankfestivals op een rij

Foto: Jeroen Vos/T DRINKS

Foodtruckfestivals zijn een ware trend, maar wist je dat Nederland ook talloze festivals kent met drank in de hoofdrol?

Momenteel staan er weer leuke drankfestivals voor de deur. Van genieten van een lekkere jenever tot het maken van parfum op basis van moutwijn, het kan tijdens de komende evenementen.

Bacchus Wijnfestival

Het Amsterdamse Bos wordt op 10, 11, 12, 17, 18 en 19 juni omgetoverd tot wijnwalhalla. Met driehonderd verschillend wijnen is er voor ieder wat wils. Maar dat is nog niet alles. Je kunt ook deelnemen aan verschillende proeverijen. Laat bijvoorbeeld je smaakpapillen op zijn kop zetten tijdens een wijnproeverij die gecombineerd is met snoep, chocoladetaart en hartige hapjes. Daarnaast kun je lekkernijen scoren bij foodtrucks en een dansje wagen. Leuk extraatje: bij binnenkomst krijgt iedereen een Royal Leerdam-wijnglas. Kaartjes kosten aan de deur 15 euro.

T DRINKS

bierfestival t drinks in Tilburg

Liefhebbers van speciaal bier kunnen op zondag 26 juni hun hart ophalen bij de elfde editie van T DRINKS Tilburgs Bierfestival. Tientallen brouwerijen uit zowel Nederland als het buitenland bieden daar hun brouwsels aan. De toegang is gratis.

Nederlands Jeneverfestival Schiedam 2016: GinCity

Schiedam staat zaterdag 11 en zondag 12 juni voor de zevende keer in het teken van jenever. Ieder jaar heeft het festival een thema. Dit jaar is dat gin. Hiervoor is gekozen omdat de traditionele Schiedamse jeneverbranche nieuwe gins ontwikkelt. Naast het proeven van de lekkerste drankjes, kan je tijdens het festival onder meer een tentoonstelling over gin bezoeken, geniet van livemuziek en meedoen aan workshops. Zo kun je leren om parfum te maken op basis van moutwijn. Een kaartje is online te bestellen voor 7,50 euro. Voor de workshops moet ook een bedrag worden afgetikt.

  • Whisky by the Sea

glas Whiskey drinken

Het duurt nog even, maar het is zeker een aanrader om het evenement Whisky by the Sea in Vlissingen in je agenda te zetten. Op vrijdag 23 september kan je in het Arsenaal Theater een hapje eten onder het genot van verschillende whiskeys. De dag erna, op zaterdag 24 september, is op dezelfde locatie een proeverij met maar liefst meer dan vijfhonderd whiskeys. Een ticket is online verkrijgbaar voor 35 euro per persoon.

Dorst

Geniet van 26 tot en met 28 augustus in ’s-Hertogenbosch en van 2 tot en met 4 september in Utrecht van de lekkerste biertjes en wijnen tijdens DORST. Naast de lekkere drankjes maken workshops, proeverijen, live muziek en foodtrucks het festival garandeerd tot een succes. Tickets bedragen 5 euro per persoon en zijn zowel op het festival als online te verkrijgen. [Bron: Nieuws.nl]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen