Pubbrawl RHD was zeer geslaagd

Zonder een pubbrawl zijn de RedHead Days niet compleet. En ook dit jaar was er een georganiseerd. Een ietwat andere opzet dan vorig jaar, maar desalniettemin zeer geslaagd.

De deelnemende cafés oftewel pubs hadden hun best gedaan om de pubbrawlers het naar hun zin te maken. Dat was zeer duidelijk te merken aan de reacties! Het centrum van Breda stroomde vol met 400 roodharigen en aanhang. Een absoluut record voor de pubbrawl.

Onze eerste stop was bij café De Kleine Wereld. Zeer bekend om hun ruime assortiment bieren. Speciaal voor de pubbrawl hadden zij samen met een brouwer een Redhead bier bedacht. Een zoetige amberkleurig bier met een beetje bittere afdronk. De keuze was snel gemaakt en onder het genot van het speciale bier werden de tongen was losser. En in een mum van tijd werd een tafel vol vreemdelingen een groep vrienden.

Verloop

Natuurlijk was dit niet de enige stop in onze lijst. Andere cafés werden aangedaan en we werden getrakteerd op shots bij binnenkomst. Dit zorgde ervoor dat de 24 groepen roodharigen en leiders het nog meer naar hun zin hadden. Een van mijn deelnemers was donderdag al in de stad en had het geluk om mee te doen met een kroegentocht met eerstejaars studenten. Onnodig te zeggen dat zij zeer gecharmeerd was van de gastvrijheid van Breda en haar inwoners.

Afterparty

Dit jaar stelde café Proost haar bovenverdieping beschikbaar voor de afterparty. Rond middernacht was rood de kleur voor de ingang. En de dak ging er bijna af! Mede ook te danken aan het goede muziekkeuze van de DJ. Helaas was ik te moe om tot het einde te blijven. De volgende dag hoorde ik over katers, goed dronken zijn en heel veel dorst. Ik zeg, geslaagd!

Ondanks recordaantal deelnemers ging alles soepel. Pubbrawl RHD 2016 is ten einde, met vele goede herinneringen en nieuwe vrienden!

Mocht je het willen weten: deze cafés deden mee aan de pubbrawl :

En een speciale vermelding voor de Kapitein! Naast de pubbrawl heeft RedHead Days waren er ook tientallen andere activiteiten. Bekijk de foto’s voor de fotoshoot in de Willemstraat en de Mr.& Miss Redhead verkiezing. De organisatie kijkt terug op wederom een geslaagde editie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen