Geniet van Breda’s most wanted Bands tijdens Graduation Showcase

At First
At First
Foto: Bastiaan Reijters

Op 29 september vindt de Graduation Showcase van Breda’s Most Wanted plaats in de MEZZ. Het is de eerste editie van dit talentontwikkelingstraject. Er komen vier bands optreden die geselecteerd zijn voor dit project: ‘At First’, ‘Grandview Avenue’, ‘MacSwordfish’ en ‘Silence’.

Ook start deze avond de tweede editie van Breda’s Most Wanted. Je kunt je als band of muzikant laten informeren of direct inschrijven. Je ontmoet er de muzikanten van het afgelopen jaar, kunt een demo voorleggen aan een panel en workshops volgen. Selçuk Akinci, voormalig voorzitter Breda Barst en wethouder van Cultuur presenteert de avond.

Talentontwikkelingstraject

Vijf Bredase culturele instellingen: Mezz, POB, Popcorner, Sound Dog en The Loads zetten hun handtekeningen onder het convenant van Breda’s Most Wanted. Het traject is er ter ondersteuning van de Bredase popmuziektalenten. In het traject 2015 – 2016 hebben de eerdergenoemde bands via workshops en bandcoaching-sessies een slag geslagen. Naast de vijf culturele instellingen hebben ook de lokale podia van café De Bommel, De Bruine Pij, Het Hijgend Hert, Publieke Werken en De Speeltuin hun bijdrage aan het traject geleverd, en wordt het ondersteund door Dijkmans Muziek. Tevens kan Breda’s Most Wanted rekenen op de steun van De Kunstbalie, VSB Fonds en Prins Bernhard Cultuur Fonds.

De Bands

At First
At First creëert een eenheid uit een mix van verschillende invloeden die variëren van Led Zeppelin tot Halestorm en van Rage Against The Machine tot aan Parkway Drive. Harde en rauwe alternatieve rock en metal, gevuld met vuur en dynamiek. Hierdoor ontstaat op het podium een tsunami van geluid en energie die iedere zaal doet beven!

Grandview Avenue
Een gemeenschappelijke voorliefde voor 80’s electro, pop, rock, freaky en heftig gemoduleerde soundscapes verbindt de bandleden van Grandview Avenue met elkaar. Eerder dit jaar werd het debuutalbum The Game Is On uitgebracht, waarop de muziek van deze band zich beweegt tussen deephouse en rock.

MacSwordfish
Rauw, persoonlijk en verrassend, dat is de muziek van MacSwordfish. Met inspiratiebronnen als The White Stripes, Triggerfinger en Band Of Skulls maakt dit trio op geheel eigen wijze eigenzinnige bluesrock. Gebonden door hun gezamenlijke liefde voor rauwe en oprechte muziek, spelen de heren shows door heel het land. Inmiddels heeft de band zich in de Kytopia studio’s van Kyteman opgesloten, om op korte termijn met een nieuw album te komen.

Silence
Al sinds de oprichting in 2011 zoekt de formatie Silence in de huidige wirwar van beschikbare stijlen en stromingen naar haar eigen geluid. Met het toetreden tot Breda’s Most Wanted heeft de band eindelijk de juiste richting gevonden, waarna er hard gewerkt is aan het concept waar Silence nu voor staat. Het geluid van de band laat zich omschrijven als progressive pop.

Meer informatie

Kijk op Breda’s Most Wanted voor meer informatie. De zaal gaat open om 19:30 en om 20:30 begint het programma. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen