Swingfestival Breda: een blijvertje

Foto: Edwin van den Heijkant

Het swingfestival Breda editie 2016 is zo’n muziekevenement dat je niet mag missen. In een intieme setting genieten van professionele jazz. Bijvoorbeeld in Café Vulling waar voor aanvang wat paniek uitbreekt omdat de zanger zijn auto niet kwijt kan in het overvolle stadscentrum. De zon schijnt buiten, het is kermis, kortom bommetje vol in de Bredase binnenstad.

Als Willem de Beer dan toch binnen sprint is het al snel duidelijk dat we hier te maken hebben met professionals. Laid back jazz wordt ingezet en de parkeermisère is snel vergeten. De Beer en zijn collectief zet de maat voor een middagje genieten.

Ondertussen verovert Loos Bow Ties de Bruine Pij met hun jeugdig enthousiasme. Het is aanstekelijk om te zien hoe jonge muzikanten hun eigen draai aan de hedendaagse jazz geven en daarmee het publiek vermaken.

Door naar Publieke Werken. Daar staat Fernando Lewis klaar om zijn set te spelen. Samen met zijn opgetrommelde vrienden “verjazzt” hij het werk van Bob Marley op magistrale wijze. Stil blijven staan of zitten lukt gewoon niet. Het swingt de pan uit en brengt het swingfestival stilaan tot een muzikaal hoogtepunt. Nou vooruit. Deze mooie zondag afsluiten bij de Bruine Pij waar de Coal Harbour Sextet op het podium staat. Klassieke jazz door jonge gasten op professionele wijze gebracht. Even schakelen dus na de swingende Lewis maar niet getreurd. Het niveau is dermate goed dat het ook hier weer prima vertoeven is.

Het swingfestival Breda is een blijvertje maar dat weten de kenners al jaren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen