Klassiek ontmoet kunst in Moti

Verrassende cross-overs tussen klassieke muziek en beeldende kunst. Dinsdag 8 november speelt philharmonie zuidnederland Tussen Kunst en Klank voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs in MOTI. Scholen kunnen zich hiervoor aanmelden.

Klassieke muziek en video-kunst, een privéconcertje in een uitdagende omgeving: hoe gaan beeldende en klinkende kunst samen?

Tussen Kunst en Klank

Beeldende kunst en klinkende kunst zijn een krachtige combinatie, ze versterken elkaar, beïnvloeden elkaar en kunnen inspireren. Met dit project wil philharmonie zuidnederland leerlingen uit het voortgezet onderwijs bewust maken hiervan, door ze in musea te laten luisteren naar live muziek door ensembles van het orkest.

Museumdocenten van MOTI begeleiden de daaropvolgende discussie, gericht op het onder woorden brengen van wat leerlingen ervaren. Leerlingen worden voorbereid op hun museumbezoek door middel van lesmateriaal ontwikkeld door philharmonie zuidnederland.

Samenwerking philharmonie zuidnederland en MOTI

Voor deze editie van Tussen Kunst en Klank slaan het orkest en het museum de handen ineen. De tentoonstelling Nieuwe Lusten, met animaties van Studio Smack, vormt het decor voor het mini-concertje door een strijktrio onder leiding van Manfred Kloens. Harpiste Marieke Schoenmakers gaat de spannende verbinding aan met foto’s van Michael Wolf (BredaPhoto International Photo Festival). Kortom: verrassende cross-overs tussen klassieke muziek en beelden kunst.

Meer informatie

  • Datum: dinsdag 8 november 2016
  • Locatie: MOTIScholen kunnen zich nog aanmelden

philharmonie zuidnederland: ferschtman

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen