Dansers van Eenvijfvijf (bekend van HGT) op Festival 39Graden

Foto:

In het weekend van 4 en 5 februari 2017 vindt bij Podium Bloos en de Belcrum het Festival 39Graden plaats. Dan nemen jonge makers beide podia over. Een van de acts die te zien is op het festival is Eenvijfvijf. Deze dansformatie is onder meer bekend van Hollands Got Talent (HGT).

Twee dagen lang meer dan twintig voorstellingen in én buiten het theater. Op zondag trekken de jongeren met publiek de wijk in voor een huiskamerroute langs huiskamers en andere spannende ruimtes.

25 bijzondere voorstellingen

Uit meer dan veertig aanmeldingen koos de organisatie de vijfentwintig meest bijzondere voorstellingen uit. De selectie werd gemaakt door de jonge organisatie zelf waarbij ze keken naar spelniveau, authenticiteit en zeggingskracht. Jongeren uit heel Nederland zijn te zien. Daarnaast weten ook steeds meer jongeren uit België de weg naar het festival te vinden. Zo zijn er komend festival meerdere voorstellingen van Belgische makers te zien.

Programma 2017

Na de opening door wethouder Marianne de Bie wordt het publiek door presentatoren aan de hand genomen. De presentatoren lopen verschillende routes door het gebouw waar publiek zich bij aan kan sluiten om zo het hele programma te kunnen volgen. Eten, drinken, feesten, iedereen van jong tot oud kan mee op expeditie en meegenieten.

Naast de jonge talenten van o.a. De Stilte, De Nieuwe Veste, Scala en Ctrl-f zal er dit jaar ook een professionele act voor en door jongeren te zien zijn tijdens Festival 39Graden. De dansers van Eenvijfvijf zullen met hun voorstelling ‘Superfoods’ Festival 39Graden smaakvol afsluiten en het feest inluiden. De dansers van Eenvijfvijf zijn bekend van hun deelname aan Holland’s Got Talent.

Huiskamerroute (i.s.m. Expeditie Belcrum)

Het publiek kan zondag meelopen met Huiskamerroute door de Belcrum. Deze route, binnen en in de wijk, bevat diverse genres, zoals dans, muziek en poëzie. De wijkroute wordt gedurende de dag drie keer herhaald. Voor deze wijkroutes is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en is een apart (gratis) ticket nodig. Dit ticket is verkrijgbaar via de website van Festival 39Graden.

LARF & Festival 39Graden: 48h project ‘Breaking news’

Voor het eerst tijdens Festival 39Graden sluiten vier Belgische en vier Nederlandse jonge theatermakers zich samen op om een voorstelling te maken op basis van de huidige berichtgeving. De theatermakers krijgen 48 uur de tijd om deze voorstelling te maken en zullen deze op de festivalzondag spelen.

Gouden Thermometer

Aan het eind van het festival wordt de stimuleringsprijs de Gouden Thermometer aangereikt aan de maker(s) waarvan de jury (wederom bestaande uit jongeren) denkt nog veel te gaan horen in de toekomst. De prijs is een productiebudget van 500 euro om een nieuwe voorstelling te maken voor Festival 39Graden 2018. De prijs wordt mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van het Chassé Theater.

Het festival wordt landelijk, provinciaal en stedelijk ondersteund.

Kaarten

Za 4 februari 14.00 – 01.00 uur

Zo 5 februari 11.30 – 18.30 uur

Dagticket kosten voor jongeren € 5,- en volwassenen € 10,-. Weekendtickets kosten voor jongeren € 7,50 en volwassenen € 15,-. Kijk voor kaarten en informatie op www.podiumbloos.nl en www.39graden.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen