Directeuren-maken-vuile-handen-dag

Foto: NL doet

Betrokken Ondernemers Breda organiseert op vrijdag 10 maart tijdens NLdoet! voor de derde keer ‘Directeuren-maken-vuile-handen-dag’. Na het succes van twee jaar geleden toen het 500-jarige Mastbos geholpen werd en vorig jaar toen de Bredase singels schoon zijn gevist met visnetten en grote dreghaken, heeft de stichting dit jaar de directeuren van al haar partners uitgenodigd de handen uit de mouwen te steken voor de Buurttuin Breda.

Naar verwachting zullen zo’n 60 directeuren van Bredase bedrijven en leden van het college van B&W de handen uit de mouwen steken om de Buurttuin Breda op te knappen. Zo worden een eenden hok gemaakt, een schutting gebouwd van oude kozijnen, een pergola hersteld en gebeitst, compostbakken gebouwd, fruitbomen geplant, de kantine van een verfje voorzien en een schutting geplaatst.

Rombout Kerremans, directeur van de stichting: “De Buurttuin Breda is een gezellige plek om te verblijven; een plek waar gespeeld kan worden, om elkaar te ontmoeten en plezier te hebben. De buurttuin wordt door een groep vrijwilligers onderhouden. We hebben hen al diverse keren kunnen helpen. De Buurttuin Breda heeft een belangrijke functie in de wijk Hoge Vught. Wij vinden het leuk om de vrijwilligers verder te helpen om van de Buurttuin Breda aan de Bernard de Wildestraat een gewilde ontmoetingsplek te maken voor de bewoners uit de wijk. Wij hebben het bestuur uitgedaagd om met leuke klussen te komen voor onze Directeuren-maken-vuile-handen-dag. Dat heeft geresulteerd in een concreet plan van aanpak. Wij hopen dan ook op 10 maart veel werk te kunnen verzetten, want vele handen maken licht werk”.

Netwerken

De vrijwilligersdag wordt door de stichting Betrokken Ondernemers Breda ook gezien als een goede netwerkactiviteit voor de partnerbedrijven. De Directeuren-maken-vuile-handen-dag wordt dan ook afgesloten met een netwerkborrel bij Huize Raffy; dit is een woonzorgcentrum voor Molukse en Indische ouderen.

NL DOET!

NL DOET! is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en het Koninkrijk op 10 en 11 maart en is een initiatief van het Oranje Fonds. NL DOET! zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen. Klik op de afbeelding hieronder om te kijken welke klussen er in Breda te doen zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen