Maar liefst 1250 kinderen konden in 2016 deelnemen aan sport of cultuur!

Foto: Jeugdsportfonds Breda

Het Jeugdsportfonds Breda en het Jeugdcultuurfonds Breda hebben dankzij de hulp van actieve sponsoren, intermediairs, verenigingen en de Gemeente Breda maar liefst 1250 kinderen kunnen laten deelnemen aan sport en cultuur. Daarnaast hebben meer dan 1000 kinderen deelgenomen aan het ABC-zwemmen.

“Een hele mooie score maar we zijn er nog lang niet” aldus de voorzitters van beide fondsen. “In Breda zijn nog steeds duizenden kinderen die onder de armoedegrens leven. Juist voor hen geldt dat ieder kind moet kunnen leren zwemmen, sporten, dansen of muziek maken.”

De droom van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Breda is dat alle kinderen die in Breda wonen kunnen sporten, muziek maken of dansen en dat iedereen in Breda zich daarvoor hard maakt! In Breda zijn er ruim 3700 kinderen die niet de financiële middelen hebben om lid te kunnen worden van een sport- dans- of muziekvereniging. Ruim 3000 kinderen hiervan zijn tussen de 4 en 18 jaar.

Het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds verstrekken de financiële middelen om lidmaatschap wel mogelijk te maken. Scholen, verenigingen, intermediairs, vrijwilligers, ambassadeurs, supporters en sponsoren hebben ook in 2016 laten zien dat zij de fondsen daarin ondersteunen, zodat die 3000 kinderen die in Breda niet voldoende geld hebben om lid te worden van een vereniging geholpen kunnen worden! Er is al veel bereikt. Vandaag vieren beide fondsen hun succes op de ijsbaan samen met intermediairs, verenigingen, supporters, sponsoren en alle belanghebbenden die hebben bijgedragen aan het succes.

Lancering samenwerking ‘Breda beweegt’ Heel Breda beweegt is het doel van de samenwerking tussen Stichting Teamplay@NAC, Deltatalent, Stichting BAS, Breda Actief en het Jeugdsportfonds Breda. Samenwerking in de wijken en het samenbrengen van de verschillende projecten en netwerken in de wijken moet leiden tot meer aandacht voor bewegen en meer deelname aan sport.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen