De Carnaval highlights 2016

Foto: Stappen & Shoppen

Ja het is dan eindelijk weer zover, het carnavalsseizoen is van start! Natuurlijk hebben wij dit jaar weer alle Carnaval highlights op een rijtje gezet zodat je niks hoeft te missen van de leukste feestjes bij jou in de buurt. Van de sleuteloverdracht tot aan de afsluiting van carnaval. Van het Colabal voor de kleintjes tot het hossen op de markt, alle evenementen zijn te vinden in de Breda City App!

Het Kielegat heeft dit jaar weer veel moois in petto voor je.

We beginnen zoals elk jaar met de sleuteloverdracht op de Grote Markt op zaterdagmiddag om 15:11, waarna het feest los zal barsten met de enige echte Snollebollekes. Trek je stapschoenen maar uit de kast want zondag gaan we hossen op de markt. Met het thema ‘Kielegat meets China’ pakken ze ook dit jaar weer uit om het voor jou een onvergetelijke avond te maken. Zoals alle evenementen op de Grote Markt is ook dit evenement gratis. Op maandag mag al het harde werk van het afgelopen jaar dan eindelijk getoond worden, de carnavalswagens versieren dan de straten van het Kielegat tijdens de Grote Optocht. De optocht zal zich volgen vanaf de Nieuwe Haagdijk, Haven, Havermarkt, Grote markt, Ginnekenstraat tot aan de Boschstraat. Aan al het moois komt een eind zo ook aan Carnaval 2016 in het Kielegat. Op dinsdag zal de prins afscheid nemen van Carnaval waarna ’s avonds de verbranding plaats zal vinden bij de Haven waar Carnaval afgesloten word met een knallende vuurwerkshow!

Ook in Stijlorenrijk zal het feest losbarsten tijdens carnaval. – Etten-Leur

Op vrijdag word het carnavalsseizoen geopend met het Sleutelkesbal waar de overhandiging van de sleutel van de stad aan Prins Carnaval plaats zal vinden. Vanaf dat moment zal Etten-Leur omgetoverd worden in Stijlorenrijk. De zaterdagmiddag zal in het teken staan van de Kinder optocht, waar alle kleine carnavallers met trots hun knutsels zullen laten zien. De optocht vertrekt vanuit de Dreef in het Stijlorenrijk richting Ut Zwaaigat. Op zondag zijn de volwassenen aan de beurt om de creatieve uitspattingen van het afgelopen jaar te tonen en zal de Grote Optocht plaats vinden. De optocht leidt dezelfde route als de kinderoptocht.

Smokkelgat biedt je dit jaar weer de mooiste feestjes. – Baarle-Nassau

Zo beginnen we op vrijdag met de feestelijke opening van Carnaval. Waar Prinses Carnaval aanwezig zal zijn, ja dat klopt een Prinses Carnaval in plaats van een Prins Carnaval! Op zaterdag zal de sleuteloverdracht plaatsvinden en kan het Carnavalsseizoen officieel beginnen. Neem je feestbuddy mee en vier samen het begin van Carnaval 2016 in het Smokkelgat. De Grote Optocht van het Smokkelgat vindt plaats op Carnavalszondag, traditiegetrouw om 13:11. Dé plek om te genieten van de mooie wagens en de optimale carnavalssfeer. Uiteraard is er in de avond een prijsuitreiking voor de mooiste wagen van 2016.

Ook Struivenlaand pakt uit dit jaar. – Alphen Chaam

Op vrijdag openen zij het carnavalsseizoen met het Struivenbal, waar traditiegetrouw de sleuteloverdracht plaats zal vinden aan Prins Carnaval. Vanaf dat moment kunnen de complete outfits weer uit de kast en is er geen ontkomen meer aan carnaval. Op carnavalsdinsdag is het tijd voor de Grote Optocht in Struivenlaand. De Struivenbakkers hebben deze optocht zelf gedoopt tot 1 van de mooiste optochten van de streek, dus ook dit event is een must als fanatieke carnavaller in Struivenlaand.

In Kraaierijk zijn er tijdens Carnaval ook weer genoeg feestjes te vinden. – Rucphen

Op zaterdag zal de sleuteloverdracht plaatsvinden in het gemeentehuis wat betekend dat het caravalsseizoen van start kan gaan! Tijdens de zondagmiddag in het Kraaierijk wordt de Grote Optocht georganiseerd in het centrum, waarna onder het genot van een drankje de prijsuitreiking plaats zal vinden in Café de Wereld. Na het grote succes van Roze Maandag 2015 in het Kraaierijk, is er besloten om ook dit jaar een Roze Maandag te organiseren in Café de Wereld. Vanwege de enorme drukte in 2015 is er dit jaar gekozen om kaartjes te verkopen voor dit evenement, dus wees er snel bij! Op de laatste avond van Carnaval zal de jaarlijkse Kraaiverbranding georganiseerd worden. Heb je moeite met afscheid nemen van het carnavalsseizoen? Niet getreurd, aaneensluitend vind er een Troanebal plaats waar er met z’n alleen het laatste drankje genuttigd word.

Door: Stappen & Shoppen – gebruik ook met carnaval de Breda City App

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen