Chassé Theater en huisgezelschap LeineRoebana vieren jubileum met productie Light

Foto: Breda Nieuws

LeineRoebana viert dit jaar haar 25-jarig bestaan en Chassé Theater zijn 20ste verjaardag. Al jaren zijn beiden trouw aan elkaar. Deze liefde wordt dubbel en dwars bezegeld met de speciaal voor de gelegenheid geproduceerde, grootschalige internationale voorstelling Light, die tijdens het feestelijke premièreweekend op 19 mei (try-out), 20 (première) en 21 mei te zien is in het Chassé Theater te Breda.

In 2010 maakte LeineRoebana samen met componist Iwan Gunawan Ghost Track, die wereldwijd diepe indruk maakte en nog steeds op internationale podia te zien is. Nog nooit werd de Indonesische cultuur op zo’n verrassende en tegelijk harmonische manier gecombineerd met de Westerse. Het gouden team van Ghost Track is nu terug met de lang verwachte, unieke voorstelling Light.

Harijono Roebana en Andrea Leine slaan opnieuw de handen ineen met componist Iwan Gunawan, zijn gelauwerde gamelanensemble Kyai Fatahillah en een keur aan Indonesische en Westerse dansers. Deze multidisciplinaire en internationale ploeg wordt bovendien uitgebreid met de Indonesische sopraan Bernadeta Astari en de Oezbekistaanse mezzosopraan en harpiste Ekatarina Levental.

In Light worden traditie en moderniteit, zang en dans, Oost en West, elektronica en onversneden gamelan verenigd tot een unieke, eigentijdse theatervorm. Een kolfje naar de hand van Gunawan die voor de gelegenheid een nieuw geluidsspectrum bouwt dat zowel Europese als Indonesische oren verrast.

Randprogramma

vr 20 & za 21 mei 17.30 uur      Indonesisch diner                                                        € 25 p.p.

vr 20 & za 21 mei doorlopend    dansfilms Dedicated to dance & E pur si muove         gratis

vr 20 & za 21 mei 19.30 uur      publieksonthaal/inleiding                                              gratis

Agus Hermawan, chefkok van Ron Gastrobar Oriental, is ambassadeur van LeineRoebana. Hij herkent veel van het gedachtegoed achter Light in zijn eigen keukenpraktijk, waarin veel invloeden van de westerse keuken samenkomen met de traditionele smaken uit Indonesië. Hij bereidt een modern Indonesisch driegangendiner voorafgaand aan de voorstelling.

 Programma

do 19 mei (try-out), vr 20 mei (première), za 21 mei – 20.15 uur

Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal

€ 13,90 / € 18,90 / € 26,90 / € 32,90

(all-inprijs: inclusief consumptie, reserveringskosten en e-ticket)

scholier/student/CJP 50% korting

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen