Vijf cafés met meer dan 100 bieren

De stempelkaart in het boekje. Dit is het bewijs hoe ver je in de route bent. Raak het niet kwijt, anders moet je opnieuw beginnen.
De stempelkaart in het boekje. Dit is het bewijs hoe ver je in de route bent. Raak het niet kwijt, anders moet je opnieuw beginnen.
Foto: Kin Cheong Lau

Speciaalbier is al een aantal jaren een van de grootste dranktrends in cafés en andere horecagelegenheden. Ondertussen is het niet meer dan normaal dat zaken naast het standaard pilsje ook een assortiment speciaalbieren op de kaart heeft staan.

In dit artikel lichten we vijf cafés uit de Baronie uit die meer dan 100 speciaalbieren op de kaart hebben staan!

De Beyerd
De Beyerd, gevestigd aan de Boschstraat in Breda, heeft momenteel meer dan 140 bieren op de kaart staan. Op de menukaart staan gerechten die bereid zijn met bier en de Beyerd heeft zelfs een eigen brouwerij in de kelder. De Beyerd is om deze redenen een écht speciaal speciaalbiercafé en mag niet ontbreken op dit lijstje!

Boterhal
Het tweede café is de Boterhal, een café op de Grote Markt, Breda. Dankzij de bar van maar liefst 18 meter lang heeft de Boterhal 25 verschillende bieren op de tap! Naast een ruim assortiment aan heerlijke bieren kan je bij de boterhal ook een plankje met proefglaasjes bestellen. Je krijgt de keuze uit 2 plateau’s, maandelijks wisselende ketelbieren of een lekkere selectie seizoensbieren. Ook voor een high beer of bierproeverij is de Boterhal een must visit!

Aogse Markt
De Aogse Markt is zeker een bezoekje aan Princenhage waard! Met een speciaal bierlokaal naast het proeflokaal kun je eerst lekker borrelen en daarna dineren. De Aogse Markt heeft een speciaalbierdepot waar je een fles van 75cl kan kopen en deze hierna een aantal jaar kan laten rijpen om hem hierna op een speciale gelegenheid weer op te halen en op te drinken.

De Beurs
De Beurs in Oosterhout heeft een enorme bierkaart met wel 240 speciaalbieren! Ook heeft het café niet 1, maar 2 eigen speciaalbieren op de kaart staan. Wij snappen wel dat een keuze maken uit 240 bieren erg lastig is, dus is het personeel altijd bereid om een handje te helpen en een biersuggestie te doen.

De Pastoor
Zin in een speciaalbiertje in Etten-Leur? Dan is de Pastoor een café waar je terecht kan om je keuze te maken uit de grote bierkaart. Ook voor een bierproeverij is de Pastoor een perfecte locatie!

Door Stappen & Shoppen, bekijk de website voor meer foto’s.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen