Breda wil zich als ‘Internationale Schakelstad’ onderscheiden van andere steden

Foto: Breda Nieuws

“Breda heeft van oudsher een grote aantrekkingskracht vanwege haar ligging. En vandaag de dag is Breda nog steeds een stad van internationale verbindingen. De enige Nederlandse stad waar de snelle treinverbindingen naar Parijs en Berlijn elkaar gaan kruisen. Dat maakt Breda uniek. Die ligging gaan we benutten om Breda op de kaart te zetten als ‘Internationale Schakelstad’. Zo zorgen we ervoor dat we als stad aantrekkelijk zijn èn blijven voor bezoekers, bedrijven, bollebozen en bewoners”, zo vertelt wethouder Boaz Adank over het Verhaal van Breda.

Het positioneren van Breda als ‘Internationale Schakelstad’ gaat niet alleen over ligging, maar ook over een stad waar het goed werken en wonen is, in een groene en historische omgeving, waar mensen elkaar ontmoeten en kennis met elkaar uitwisselen.

Het Verhaal van Breda wordt zichtbaar in citymarketing, plannen en evenementen. Dit gaat de gemeente in 2017 samen met de nieuwe citymarketingorganisatie en andere partners vormgeven.

Wethouder Boaz Adank: “Na vaststelling van het verhaal begint het eigenlijk pas echt. Dan gaan we het verhaal vertalen, verbeelden en verbinden. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze partners in de stad. Zodat Breda in 2030 misschien wel de eerste Europese stad is die in een groen park ligt. En waar je vanuit dat park in drie kwartier in Parijs, Londen, Berlijn of Kopenhagen staat. Torenhoge ambities, maar zeker niet onmogelijk. Daarom daag ik iedereen uit om ze samen met ons waar te gaan maken!”

Zoektocht

De zoektocht naar het Verhaal van Breda startte begin dit jaar. Samen met stadsmakers, experts, inwoners en raadsleden is gezocht naar het DNA van de stad, unieke kenmerken en ambities. Dit gebeurde tijdens vele on- en offline gesprekken, enquêtes, inspiratiesessies en creatieve bijeenkomsten.

De zoektocht liet zien dat Breda een stad van kwaliteit is. Kwaliteit van werken en leven. Met van oudsher een grote aantrekkingskracht vanwege haar ligging. Daarom wil Breda zich nu en in de toekomst positioneren als Internationale Schakelstad en zich daarmee van andere steden onderscheiden. Hiervoor kiest Breda drie paden:

  • Schakelen op assen: Breda is een internationaal knooppunt in Noordwest-Europa waar auto- en spoorwegen samenkomen. In 2030 sta je vanuit Breda in drie kwartier in Parijs, Londen, Berlijn of Kopenhagen.
  • Schakelen op kwaliteit: Breda is een fantastische stad om in te wonen en te werken in een groen en historisch decor. In 2030 is Breda de eerste Europese stad in een groen park.
  • Schakelen met elkaar: Breda is een stad waar mensen elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen. In 2030 heeft Breda een stadsambassade in vijf metropoolsteden, waar we wereldwijd mensen inspireren met deze ontmoetingen en uitwisseling van kennis.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen