Succesvolle startbijeenkomst ambassadeurs Brandveilig Leven Breda

Twaalf potentiële ambassadeurs Brandveilig Leven kwamen op 3 december samen in de brandweerkazerne aan de Tramsingel in Breda. Een gemêleerd gezelschap met verschillende achtergronden. Van jonge studenten die aan de Avans Hogeschool de studie Integrale Veiligheid volgen, tot gepensioneerde vakmensen met enorm veel werkervaring in uiteenlopende branches. Een ding hebben ze gemeen: ze willen zich inzetten voor een brandveiliger Breda. Tijdens deze eerste kennismaking ging de groep direct, vol energie, aan de slag.

De geïnteresseerden hebben allemaal gereageerd op de vacature Ambassadeur Brandveilig Leven van de gemeente Breda en de Brandweer Midden- en West-Brabant. De ambassadeurs worden een belangrijke partner van de brandweer en zetten zich samen in voor een brandveilige woonomgeving in onze stad.

De bijeenkomst aan de Tramsingel was de eerste van een reeks bijeenkomsten waarin de groep gaat bouwen aan dit nieuwe initiatief. “Veel mensen hebben geen totaal geen idee wat ze moeten doen als er echt iets gebeurt”, aldus één van de aanwezigen. “Daar wil ik graag verandering in brengen.”
Marije Dévény van Breda Actief leidde de bijeenkomst. Marije: “Ik werk veel met vrijwilligers. Wat er in deze korte tijd is ontstaan bij deze groep mensen is uniek. Zoveel ideeën, zoveel energie. Een mooiere start hadden we niet kunnen wensen!”.

De ambassadeurs geven samen vorm aan de organisatie en bepalen zelf hoe er invulling wordt gegeven aan het ambassadeurschap. Waar gaan zij de focus op leggen? En wat is hiervoor nodig? De gemeente faciliteert het netwerk, de brandweer is een belangrijke partner als het gaat om kennis over brandveiligheid. Begin 2016 krijgen alle ambassadeurs een opleiding van de brandweer.

Ook geïnteresseerd?

Op www.breda.nl/brandveiligleven staat de vacature. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door middel van een mail aan [email protected]. De volgende bijeenkomst wordt begin januari gepland.

Plaats: 

Breda

Bavel

Ulvenhout

Prinsenbeek

Teteringen

Publicatiedatum: 

04 december 2015

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen