Hostel Breda Night Flight al jaren zonder vergunning

Foto: Overlast Hostel Breda

Het hostel Breda Night Flight aan de Nijverheidssingel heeft geen exploitatievergunning, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Al sinds de opening zorgt het hostel voor een toenemende overlast en is recent meerdere malen negatief in het nieuws geweest.

Politieke aandacht

De SP Breda is afgelopen weekend polshoogte gaan nemen in de wijk. “Met name direct omwonenden van het hostel ervaren wel degelijk overlast”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Dat mensen in het weekend op de bank in de woonkamer slapen omdat hun slaapkamerraam aan de straatkant is, dat gaat natuurlijk veel te ver.”.

De SP stuurt erop aan om de eigenaar van het hostel en de omwonenden terug aan tafel te krijgen. Dinsdag heeft de SP een zevental vragen gesteld aan het college waaronder: “Heeft het hostel nu wel of niet alle benodigde papieren en vergunningen?” en  “Is het gebruik als hostel toegestaan volgens het bestemmingsplan?”. Ook wilde de SP weten welke mogelijkheden het college ziet om de overlast van het hostel te beperken voor de direct omwonenden.

Volkspartij Breda wil ook duidelijkheid

Partijen terug aan tafel krijgen is ook de insteek van de Volkspartij Breda. Ook deze partij stelde vragen aan het college. “Eén van de belangrijkste taken van de gemeente is om zorg te dragen voor de leefbaarheid in onze wijken en buurten. Ook vanuit het beginsel van hoor en wederhoor zou de gemeente zowel met buurtbewoners als het hostel het gesprek aan moeten gaan”, aldus de Volkspartij Breda. Een van de vragen luidde: “Welke maatregelen bent u van plan te nemen om de leefbaarheid in de buurt te herstellen?”.

Voorlopig blijven de deuren open

De vergunning is inmiddels aangevraagd door de heer Amosi van Breda Night Flight. Onduidelijk is of en wanneer een vergunning verleend gaat worden. Buurtbewoners zijn niet te spreken over de gang van zaken. Een van de omwonenden is heel stellig: “Hoe kan een hostel open blijven wanneer het al jaren géén vergunning heeft en zoveel overlast veroorzaakt?”

Het hostel lijkt het ook niet al de nauw te nemen met de hygiëne, zoals valt te lezen op Booking.com. Er wordt gesproken over ‘slechte hygiëne’, ‘smerige wc’ en ‘op dekens en hoeslakens zaten vieze vlekken’.

spandoek overlast hostel Night Flight

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen