Verhaalvoorstelling “Vallen” – Carool Popelier

Voordrachtskunstenaar Carool Popelier
Voordrachtskunstenaar Carool Popelier
Foto: Carool Popelier

Op zaterdagmiddag 8 april 14:00 a.s. brengt voordrachtskunstenaar Carool Popelier zijn verhaalvoorstelling ‘VALLEN’.  Het is zijn bewerking van een eeuwenoud verhaal over de fascinerende vrouwenfiguur Medea.

Carool Popelier – ‘VALLEN’

Het verhaal van Medea is inderdaad, eeuwenoud, maar nog steeds actueel! In ons eigen land en stad kan het zomaar gebeuren, dat een vrouw de oude mythe van ‘toen’ tot háár eigen werkelijkheid maakt. Het is de sluipende psychose van een vrouw, die meer en meer gevangen raakt in zichzelf.
Intussen ziet de buitenwereld, ja zelfs de wereld nauw om haar heen, het allemaal gebeuren, maar kijkt weg. Ver weg…
Juist ook dat wegkijken is essentieel. Want door weg te kijken laat je de mythische én de alledaagse Medea steeds meer in de kou staan; en voelt iedere Medea, hoe het net om haar heen wordt aangetrokken. Tot ze geen kant meer uit kan. Over de moed van Medea en haar weerloosheid in een voor haar nieuwe cultuur, die maakt dat Medea tot een vulkaan wordt, die op uitbarsten staat.

In deze indrukwekkende verhaalvoorstelling vertolkt de – mannelijke ! – voordrachtskunstenaar Popelier op een respectvolle en inlevende manier de gevoelens van Medea. Hij gaat de moeilijke thema’s niet uit de weg en maakt op zijn geheel eigen en unieke wijze ook dit oud verhaal tot een verhaal van deze tijd.

Info & Tickets

De voorstelling is zaterdag 8 april a.s., en start om 14:00u. Het is Mariëndal, het gemeentecentrum bij de kerk (Duivelsbruglaan 13, Breda). Parkeren kunt u het beste doen op het Schoolakkerplein. Kaartjes worden aan de kassa verkocht voor € 10.

Wilt u meer info neem dan contact op via 040-2029722. Voor meer info over de voorstellingen van Carool Popelier, bekijk de site van ” ’n Verhaal Apart”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen