Rolstoeltraining voor iedereen

deelnemers 2015
deelnemers 2015
Foto: Breda actief

Breda Actief organiseert vanuit Sportloket West-Brabant gratis rolstoeltrainingen voor iedereen. Op zaterdag 1 oktober start de eerste van vijf rolstoeltrainingen in Sporthal Arkendonk in Oosterhout.

Tijdens deze trainingen worden verschillende rolstoelvaardigheden geoefend. Daarnaast wordt er elke week kennisgemaakt met een andere rolstoelsport.

Rolstoeltrainingen

Als je in een rolstoel komt te zitten, is dat vaak erg wennen. Veel mensen voelen zich niet helemaal zeker in de rolstoel. Om deze reden worden de gratis rolstoeltrainingen georganiseerd. Vanaf zaterdag 1 oktober wordt er vijf zaterdagen lang geoefend met als doel meer vertrouwd te raken in en met de rolstoel. Daarnaast wordt er kennisgemaakt met steeds een andere rolstoelsport; van balsport tot rolstoeldans en van duelsport tot rolstoelbadminton. De rolstoeltrainingen vinden plaats in Sporthal Arkendonk in Oosterhout, Zwanendonk 42, van 11.00 – 12.30 uur.

De rolstoeltraining beveel ik iedereen aan. Het biedt zoveel extra. Je denkt dat je in zo’n rolstoel zit en er alles mee kan, maar dit valt tegen. De training is hierbij een positieve uitkomst. Je zit de hele dag thuis, maar op een gegeven moment heb je dat extra zetje gewoon echt nodig. De rolstoeltraining heeft mij dat extra zetje gegeven” aldus Richard Smits, oud-deelnemer.

Sportloket West-Brabant

De gemeentes Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout en Roosendaal werken samen in het Sportloket West-Brabant. Inwoners van West-Brabant met een fysieke, verstandelijke en chronische beperking kunnen terecht bij het Sportloket voor het vinden van een geschikte sport- of beweegactiviteit. De adviseurs van het Sportloket hebben in kaart gebracht waar en wat voor mogelijkheden er allemaal zijn. Iedereen die beperkt is of zich ‘beperkt’ voelt kan terecht bij het Sportloket voor advies op maat.

Aanmelden

Vooraf aanmelden voor de rolstoeltrainingen is verplicht. Aanmelden kan door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 076-5233555. Kijk voor meer informatie op de website van Sportloket West-Brabant.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen