Interactieve speeltuin in Electron

Foto: Cubiss

Cubiss organiseert in samenwerking met Cinekid dit najaar het MediaLab Festival op locatie. Op 22 en 23 november verschijnt de interactieve speeltuin in Electron in Breda, waar leerkrachten en basisschoolleerlingen tijdens workshops en via installaties op speelse wijze een kijkje nemen in de mediarijke wereld.

Het MediaLab Festival is een spin-off van het Cinekid MediaLab Festival dat ieder jaar in de herfstvakantie in Amsterdam wordt gehouden. Met het pop-up festival organiseert Cubiss een eigen festival op locatie.

In deze workshoprondes zijn nog plaatsen vrij:
  • Dinsdag 22 november ronde 3: 15:30 -17:00 uur
  • Woensdag 23 november ronde 3: 13.30-15.00 uur
  • Woensdag 23 november ronde 4: 15:30 -17:00 uur

Puzzelen, programmeren en klooien
Ingrid de Jong, adviseur educatie en projectleider mediawijsheid bij Cubiss: “We zijn ontzettend trots dat we dit festival naar Brabant hebben gehaald. Leerlingen en leerkrachten ontdekken hier hoe het klaslokaal van de toekomst eruit kan zien. Het MediaLab Festival laat de meerwaarde van ICT, techniek, mediawijsheid en dus 21e eeuwse vaardigheden zien. Bezoekers ervaren zelf hoe nieuwe technieken en media de onderwijspraktijk verrijken en dat dit best eenvoudig is. Met workshops en verschillende (virtual reality) installaties puzzelen, programmeren en klooien de bezoekers volop!”

MakesBuzz van Cubiss op locatie
In Electron ontdekken leerkrachten en leerlingen de nieuwste (educatieve) games en apps, bouwen ze samen een eigenwijze robot en leren ze over stop motion animatie. Het festival wordt versterkt door de MakersBuzz van Cubiss. In deze bus staat het maakonderwijs centraal en wordt binnen de thema’s programmeren, maken, media en spel, de nieuwsgierigheid van kinderen gewekt. Een 3D-ontwerp maken of zelf robots besturen, lasersnijden of vliegen met een drone; in de Makersbuzz maken kinderen het (mee).

Workshops voor onderwijsspecialisten, leerkrachten en leerlingen
Het MediaLab Festival in Breda is the place to be voor leerlingen van groep 5 t/m 8 en hun leerkrachten, voor onderwijsspecialisten en leesconsulenten van de Brabantse bibliotheken, docenten van de pabo’s en hun studenten. Zij kunnen zich bovendien inschrijven voor een gameworkshop geïnspireerd op de schilder Jeroen Bosch of een maakworkshop waarin knuffelbare drones centraal staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen