Ook bij IKEA de dag van de duurzaamheid

De dag van de duurzaamheid valt dit jaar op maandag 10 oktober. Om dit onder de aandacht te brengen heeft IKEA activiteiten georganiseerd. Kinderen mochten hun eigen eland versieren en in de showroom zagen klanten hoe je met kliekjes ook lekkere gerechten kan maken.

Tevens was UNICEF aanwezig om te laten wat vluchtelingenkinderen ervaren in kampen.

Urgenda

De dag van de duurzaamheid wordt voor de zesde keer gehouden. Het is een initiatief van Urgenda om iedereen te laten zien dat duurzaamheid geen vaag begrip is. Door een duurzame wereld te creëren blijft alles beter in balans. Hiermee streven wij allen naar een schonere, prettigere en ook mooiere wereld. Op deze dag laten zowel particulieren en bedrijven zien wat zij doen om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. En nieuwe ideeën zijn altijd welkom.

Duurzaamheid

Het klinkt als een marketingstunt, maar dat is het zeker niet. Veel bedrijven zijn al duurzaam bezig en anderen volgen op de voet. Het besef dat het beter kan en moet wordt steeds groter. Visvangst is een duidelijk voorbeeld. Meer en meer vis krijgen het MSC/ASC certificaat. Dit voorkomt dat het evenwicht in tact wordt gehouden. Om te voorkomen dat er binnenkort geen vissen meer zijn. Maar dichter bij huis kan men ook duurzame oplossingen toepassen. Bijvoorbeeld overschakelen naar LED verlichting. Deze geven net zoveel licht als gewone lampen, maar met een lagere energieverbruik. En ze gaan langer mee.

De dag van de duurzaamheid bij IKEA-06

  • Meer weten over de dag van de duurzaamheid in Breda? Neem hier een kijkje. Voor meer informatie over Urgenda en meer tips voor duurzaam leven, kijk hier.
    En dit doet IKEA om duurzaamheid in haar winkels te realiseren en te vergroten.
Dossier: Fotoreportages
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen