Een maand huur cadeau om jubileum AlleeWonen te vieren

Foto: AlleeWonen

De tien huurders die gisteren een chocolade letter ontvingen van AlleeWonen met een gouden wikkel krijgen één maand huur cadeau.

Onder het mom “wie jarig is trakteert” trekken ’s middags op 1 december 2016 de medewerkers van AlleeWonen de wijken van Breda en Roosendaal in. Ze gaan persoonlijk langs alle deuren van onze huurders om ze een cadeautje te overhandigen.

Van stenen naar mensen

“Al 100 jaar zijn wij een sociale huisvester in Breda en Roosendaal. Door de jaren heen zijn wij voor veel inwoners in beide steden op verschillende manieren van belangrijke waarde geweest. Al sinds ons bestaan bouwen, verhuren en onderhouden wij sociale huurwoningen. De laatste decennia houden wij ons ook bezig met de leefomgeving van mensen en met de leefbaarheid van wijken en buurten.”, zo meldt AlleeWonen. “Wij dragen er zorg voor dat wijken vitaal zijn en vitaal blijven. Hierbij zetten wij zoveel mogelijk buurtbewoners zelf aan het stuur. Niet wij bepalen, maar buurtbewoners geven aan waar behoefte aan is. Als een echte buurtcorporatie zijn onze medewerkers dan ook niet meer weg te denken uit onze buurten en wijken.”

Historie woningbouwverenigingen

Begin 20e eeuw ontstonden door de woningwet in Nederland overal woningbouwverenigingen. Zo ook in Breda en Roosendaal. In 1916 werd in Breda de katholieke woningbouwvereniging St. Joseph opgericht. Het allereerste woningbouwcomplex in Breda zijn de 205 eengezinswoningen in oud-Tuinzigt genaamd St. Anneke en dateert van 1921 (door omslachtige en bureaucratische procedures duurde de bouw ruim 5 jaar). In Breda volgde al snel de oprichting van de Algemene Woningbouwvereniging die begin jaren 20 haar eerste woningcomplex bouwde in Haagpoort. In Roosendaal zijn we begonnen in 1920 onder de naam Woningstichting St. Joseph en later kwam ook het gemeentelijk woningbedrijf erbij dat verder ging onder de naam AWR en daarna Arwon. In Roosendaal staan de oudste woningen in St. Josephbuurt (Burgerhout) en deze zijn vanaf 1920 gebouwd. Na een aantal fusies in de afgelopen 20 jaar vormen we nu AlleeWonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen