“Met heel Nederland bezig om te laten zien hoe het ook kan”

NPO 3FM DJ, heer, en veilingmeester Sander Hoogendoorn stond ons vrijdag te woord in de welbekende Niet-In-De-Winkel-Te-Koop-winkel.

Sander, jong begonnen als vrijwillige radio-dj bij de ziekenomroep in zijn geboorteplaats Delft, heeft dit jaar tijdens 3FM Serious Request de eer om dienst te doen als veilingmeester van de Niet-In-De-Winkel-Te-Koop-winkel en doet dit met verve. Wij vroegen Sander hoe is het om de hamer in de hand te hebben tijdens deze enerverende week en belangrijker, welke rol hij hoopt te spelen tijdens de volgende editie?

Sander en Kaj vloggen zich door 3FM Serious Request

Sander komt over als een rustige, vriendelijke veilingmeester máár met kennis van zaken. Met de hamer op zak loopt hij rond op zoek naar de beste veilingitems voor de winkel. Hij weet dan ook precies welke items er in de veiling staan en weet zo het een en ander nog te promoten. Ook via onze Facebook-pagina.

Sander wordt tijdens deze week op de voet gevolgd door Kaj. Samen vloggen ze zichzelf door 3FM Serious Request heen. Deze vlogbeelden, inclusief te gekke vlogcamera, vormen dan ook een uniek veilingitem dat, nu we het einde van 2016 naderen, perfect past bij toch wel het ‘jaar van de vloggers’.

Favoriete veilingitem

Zijn favoriete veilingitem (iets wat wij volkomen begrijpen) is de vinylplaat van de Editors. Op deze plaat staat een liedje dat nog nooit iemand gehoord heeft en dus nog nooit is uitgebracht. Dit nummer is speciaal voor 3FM Serious Request en nog een ander goed doel beschikbaar gesteld door de Editors. Er zijn op de hele wereld maar 2 exemplaren van dit nummer, waarvan er dus eentje in het veilinghuis in Breda. En wat zou Sander dat nummer graag ’s nachts stiekem even willen luisteren! Echter, die eer gaat naar de hoogste bieder.

Over het thema van dit jaar zegt Sander het volgende: “Het is lastig om je voor te stellen dat iets wat voor eenieder van ons heel normaal is, namelijk medische hulp en een medicijn, dat daar niet beschikbaar is. Deze week brengt ons elke dag een stukje dichter bij ons doel – namelijk een stille ramp onder de aandacht brengen.” Dit komt ook door de buitenlandreportages van zijn collega’s die zijn afgereisd naar de gebieden waar de stille ramp zich afspeelt. “Het probleem wordt in beeld gebracht en is tegen het einde van de week geen ver-van- je-bed- show meer.”

Hoogtepunt: anderen helpen

Voor Sander is het hoogtepunt van de week dan ook dat we met een doel bezig zijn, namelijk: anderen helpen. Dat we samen, te midden van de negatieve dingen die om ons heen gebeuren, werken aan een hulpmiddel en een betere toekomst voor kinderen in de minder ontwikkelde landen.

Zoals hij zelf zegt: “We zijn hier niet alleen met het 3FM-team maar ook met de stad Breda en eigenlijk met heel Nederland bezig om te laten zien hoe het ook kan en dat geeft gewoon een heel fijn gevoel. Het geeft hoop. Het is iets waar we met z’n allen naar toe leven.” Mooi om te zien is hoeveel plezier Sander beleeft aan deze week maar ook hoeveel het ook hem raakt wat er gaande is. Met, uiteraard mooie gelakte nagels, geeft hij het voorbeeld van de actie van Tijn, die met zijn verhaal heel Nederland in beweging heeft gebracht. “Tijn is er misschien volgend jaar niet meer maar heeft met zijn actie zoveel leven gecreëerd.”

Sander in het Glazen Huis?

Op de vraag of Sander zichzelf volgend jaar in het Glazen Huis ziet geeft hij een wat vertwijfelend antwoord. Hij heeft natuurlijk de sfeer kunnen proeven tijdens de opwarmshow maar beseft ook des te meer wat een enorm zware uitdaging het is om zes dagen radio te maken, niet te eten en tóch scherp te blijven. Zou hij die uitdaging uit de weg gaan? Dat niet. “Dat is hetzelfde als dat de coach van Barcelona belt om te vragen of je daar in de spits wil komen voetballen. Daar zeg je geen nee tegen.”

Onderonsje met Hans Klok

Tip: Sander licht een TIPje van de sluier op over een aankomende veiling, namelijk; een onderonsje met Hans Klok. Dus heb jij altijd al met de wind door je haren op het podium willen staan, hou dan de veilingsite goed in de gaten! Bekijk ook vijf andere veilingitems die voor Bredanaars meer dan de moeite waard zijn.

Sander op 3FM Radio

Sander Hoogendoorn is door de jaren heen gegroeid als Radio-dj. Van de zolderkamer van zijn opa, naar de ziekenomroep bij Radio Delft. Vanuit daar maakte hij de sprong naar KX Radio en inmiddels is hij een gewaardeerd dj bij NPO 3FM. Je kunt Sander horen van maandag t/m donderdag tussen 18:00 en 21:00 uur. Op vrijdag maakt hij in de middag drie uur lang, tussen 16:00 en 19:00 uur radio met vriendje Frank van der Lende.

  • Voor meer foto’s klik op Fotoserie op de foto bovenaan dit artikel. Ga naar de 3FM.nl/veiling.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen