RSS
Groep op het Begijnhof Breda
Foto: Mariëlle Houben
Groep op het Begijnhof Breda Foto: Mariëlle Houben

VVV Breda verzorgt rondleidingen in de meivakantie

Volgende afbeelding 0/0

VVV Breda verzorgt rondleidingen in de meivakantie

Gepubliceerd: 28 apr 2013 20:14 Laatste update: 28 apr 2013 20:14 Nieuws

Breda, 28 april 2013 - Met de meivakantie in zicht heeft de VVV Breda drie verschillende rondleidingen op het programma staan.

Historische Kilometer, woensdag 1 en 8 mei
Een VVV-gids voert u twee uur over o.a. het terrein van het Kasteel van Breda, het Spanjaardsgat, de Grote Kerk (waar prachtige grafmonumenten te bewonderen zijn in o.a. de Prinsenkapel met 16e eeuwse fresco's én een schitterend met bladgoud gerestaureerd plafond) en het Begijnhof met zijn geurige kruidentuin en Begijnhofmuseum. U bezoekt gebouwen waar normaal gesproken geen bezoekers mogen komen.

Kasteelwandeling, donderdag 2 mei
Uitgebreide rondleiding over het terrein van het Kasteel van Breda o.l.v. een VVV-gids. U bezoekt o.a. een van de torens van het Spanjaardsgat, de onderaardse gang, de binnenplaats van het Kasteel en het Huis van Brecht. Normaal gesproken kan men het terrein van het Kasteel niet bezoeken omdat de Koninklijke Militaire Academie hier is gehuisvest. VVV Breda is de enige organisatie die hier rondleidingen mag verzorgen.

Nassauwandeling, dinsdag 7 mei
Breda is een echte Nassaustad. De voorvaderen van onze Koninklijke familie zijn voor Breda van groot belang geweest. Een VVV-gids bezoekt met u het terrein van het Kasteel van Breda, waar de Nassaus resideerden en de Grote Kerk waar negen Nassaus en de eerste prins van Oranje begraven liggen. Verder begeleidt de gids u naar het Begijnhof, het Kapucijnenhof en stadspark het Valkenberg (waar de Nassaus hun valken hielden voor de jacht).

Voor de Historische Kilometer, Kasteelwandeling en Nassauwandeling geldt:
• Vertrek: 14.00 uur bij de VVV Breda (13.45 uur verzamelen), Willemstraat 17-19 (bij het Centraal Station).
• Prijs: 7,95 euro, kinderen 4 t/m 13 jaar 6,95 euro, BredaPas-houders gratis
• In verband met bezoek aan de Koninklijke Militaire Academie (Kasteel van Breda) is een legitimatiebewijs verplicht!
• Voor groepen zijn deze wandelingen het hele jaar op afspraak te boeken.

Altijd het laatste nieuws uit Breda via Facebook? Druk de like-button! Of toch liever via Twitter? Volg ons via @bredanieuws.nl 

Zie ook dossiers .