Organisatie optocht Kielegat oefent ontruimings- en aanslagscenario

Foto: Jack Janssen Fotografie

In Breda en Prinsenbeek worden alle mogelijke doemscenario’s uitgewerkt. “We hebben tot in detail uitgewerkt wie naar welke straat moet, mocht de Grote Markt ontruimd worden vanwege een ongeluk of incident.”

Dit zegt John Kuijlaars, veiligheidsman van de Bredase Carnaval Viering (BCV) tegen BN deStem.”Voor de speakers zijn complete teksten uitgewerkt; bij een ontruiming weet de omroeper precies wat-ie moet zeggen. Het publiek en de deelnemers zullen instructies krijgen.”

“Het is een lokale afweging of en welke maatregelen getroffen dienen te worden”, zegt Ward Bezemer namens de nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid (NCTV) tegen BN deStem. “Als er sprake is van een lokale dreiging, wordt de betreffende gemeente direct geïnformeerd. De kans op een aanslag is nog steeds reëel, maar er zijn op dit moment geen concrete aanwijzingen van een op handen zijnde aanslag in Nederland.”

Volgens een gemeente woordvoerder wordt, zoals bij alle grote evenementen extra aandacht besteed aan veiligheid maar “laten we ons vooral niet gek maken.”

Bron: BN deStem

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen