Het Sterkste Verhaal van Nederland

Foto: Tilburg Cowboys

Op de Bredase Cultuurnacht slaan Tilburg CowBoys hun knuisten ineen om het Sterke Verhalen Vertellen weer tot topcultuur te verheffen! Het Sterkste Verhaal is een competitie aan de bar. Elke ronde strijden twee teams van drie personen om de titel Het Sterkste Verhaal van Nederland. Er zijn vrijdagavond 27 januari vier rondes Sterke Verhalen vertellen.

Steeds een team uit Tilburg tegen een team uit Breda. Zowel de jurering als de presentatie wordt gedaan door Harrie Verkerk, uit Tilburg. Met tussen de verhalenrondes muziek van André van den Boogaart, de zelfbenoemde Onbekende Legende Uit Tilburg.

In 2011 organiseerde kunstenaarscollectief Tilburg Cowboys de eerste editie van ‘Het Sterkste Verhaal van Nederland’, in het sindsdien verdwenen cafe de Worm, als weerwoord tegen de sociale digitalisering. Sterke Verhalen vertellen is bij uitstek een manier van communiceren die overschaduwd wordt door de digitalisering van onze maatschappij.  Het ‘sharen’ of delen van een verhaal is iets heel anders dan het doorvertellen. Geen ‘copy-paste’, maar een verhaal dat van mond tot mond verandert en zo sterker en sterker wordt. Niks ‘fact-checken’ niks ‘nepnieuws’: de orale traditie van sterke verhalen vertellen is zo analoog als een eikenhouten barkruk; Sterke Verhalen gaan van mens tot mens. Geloofwaardigheid door een stalen gezicht en bekrachtigd met een vuist op tafel. Het ene sterke verhaal roept vaak het volgende, nog sterkere sterke verhaal op.

Dus weg met het ‘digitale Storytelling’: Sterke Verhalen vertellen is vele malen socialer en heeft een daadwerkelijk verbindend karakter. Erbij zijn is noodzakelijk: deze verhalen vind je niet terug op Facebook!

Datum en tijdstip: 27 januari, Cultuurnacht Breda, in het Hijgend Hert. Vier rondes van ±30 minuten tussen 19.30 uur tot 24.00 uur

Locatie: Cafe het Hijgend Hert, Pasbaan 7, Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen