Komende week bij Chassé cinema

Foto: Chassé Theater

De films Jackie en Solan & Ludwig 2: De grote kaasrace 4+ gaan komende week in première. Jackie vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady.

Solan & Ludwig gaat over de brutale ekster Solan die alles op alles zet om zichzelf te bewijzen als een echte racekampioen!

Deze week vertoont Chassé Cinema ook weer een aantal filmspecials: de opera Il Trovatore, Bolshoi Babylon en de filmklassieker Stranger than paradise. Het boek dat deze keer centraal staat bij Boek in Beeld is Mal de Pierres, naar de debuutroman van schrijfster Milena Agnes.
Jackie
vanaf donderdag 16 februari

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.

regie: Pablo Larraín / biografisch, drama / met: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, John Hurt / VS 2016, 100 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Solan & Ludwig 2: De grote kaasrace
vanaf donderdag 16 februari
De brutale ekster Solan zet het kleine Noorse dorpje opnieuw op stelten. Wanneer hij hoort over de traditionele kaasrace tussen zijn eigen stad en het naburige dorp, zet hij alles op alles om zichzelf te bewijzen als een echte racekampioen! Enthousiast en overmoedig sluit hij een geheime weddenschap af op de overwinning van zijn eigen team. Zal het Solan lukken alsnog de prijs mee naar huis te nemen?

regie: Rasmus A. Sivertsen / familiefilm / Noorwegen 2016, 78 min. / Nederlands gesproken

Il Trovatore | opera recorded
zondag 19 februari, 10.30
De eerste heropvoering van David Bösch’ nieuwe productie voor The Royal Opera is Il Trovatore; dé klassieker van Giuseppe Verdi. Uitgevoerd door dirigent Richard Farnes met solisten van wereldklasse waaronder Anita Rachvelishvilli, Lianna Haroutounian en Maria Agresta. Il Trovatore is een van de grote opera’s van de Romantiek, een verhaal over passie en bloed, liefde en wraak, ramp en moord. Italiaans gezongen / Nederlands ondertiteld

Bolshoi Babylon | Cracking the frame
maandag 20 februari, 19.15
In 2013 kreeg Sergei Filin, artistiek directeur van het prestigieuze Bolsjojtheater, zoutzuur in zijn gezicht geworpen. De voormalig balletdanser liep derdegraads verbrandingen op een werd blind aan één oog. Het bizarre nieuws ging de hele wereld over. Wie zou het voorzien kunnen hebben op iemand uit de wereld der hoge kunsten? Nick Read biedt een even onthullend als onthutsend kijkje achter de schermen van dit wereldberoemde, danstheater uit Moskou. Intriges, afgunst en sabotage blijken schering en inslag in deze wereld die nog vileiner lijkt dan die in Darren Aronofsky’s Black Swan (2010). regie: Nick Read & Mark Franchetti / Verenigde Staten 2015, 86 min. / Russisch gesproken / Engels ondertiteld

Stranger than paradise
maandag 20 februari, 19.20
Jim Jarmusch’ eerste succes Stranger than paradise (1984) geldt nog steeds als mijlpaal in de geschiedenis van Amerikaanse independent film. New Yorkse ‘hipster’ Willie krijgt onverwacht bezoek van zijn zestienjarige Hongaarse nichtje. Na enkele dagen vertrekt zij weer naar een tante in Cleveland. Willie en zijn vriend Eddie vervelen zich stierlijk en besluiten een jaar later om Eva op te zoeken. De leegte in hun leven blijft.
regie: Jim Jarmusch / komedie, drama / met: John Lurie, Eszter Balint, Richard Edson / Verenigde Staten, Duitsland / 1984, 90 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Mal de pierres | Boek in Beeld

dinsdag 21 februari, 19.30
Gebaseerd op de debuutroman Mal di pietre (2006) van de Italiaanse schrijfster Milena Agnes, vertelt de film over Gabrielle (Marion Cotillard) die uit een klein dorpje ten zuiden van Frankrijk komt. Haar droom om ware liefde te vinden wordt als schandalig en zelfs belachelijk gezien. Tegen haar wil wordt ze uitgehuwelijkt door haar ouders aan José, een eerlijke en liefdevolle Spaanse boer. Maar dan ontmoet ze André die haar vlam voor ware passie weer tot leven brengt. Met haar nieuwe liefde verlangt Gabrielle ernaar weg te rennen en haarzelf te bevrijden van het huwelijk dat haar gevangen houdt. Deze keer is ze vastberaden haar droom waar te maken.
regie: Nicole Garcia / drama / met: Alex Brendemühl, Louis Garrel, Marion Cotillard / Frankrijk 2016, 116 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

  • Kaarten voor de landelijke premièrefilms zijn vanaf maandag 13 februari online te reserveren bij Chassé Cinema via www.chasse.nl/cinema of bij het bespreekbureau van het Chassé Cinema op 076 530 31 31.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen