Woonlasten in Breda gestegen

Foto: Pixabay

De woonlasten verschillen enorm per gemeente in Nederland, van 486 tot 1200 euro. Buurtfacts bracht de door Vereniging Eigen Huis verzamelde woonlasten per gemeente in kaart. Hoe zit het met de woonlasten in Breda?

De totale woonlasten voor een huishouden in Breda 2017 zijn € 749,60 (+1,2% in vergelijking met vorig jaar). De woonlasten zijn daarmee hoger dan het Nederlands gemiddelde. (Bron: © 2012, Centraal Bureau voor de Statistiek / Kadaster, Zwolle, 2012)

Maar nog steeds een stuk lager dan in Blaricum. Daar betaalt een huishouden in 2017 meer dan 1200 euro aan gemeentelijke belasting voor het riool, afval en ozb. In het Friese Littenseradeel betalen huishoudens voor dezelfde zaken dan weer slechts 486,92 euro. Daarmee is de Friese gemeente de goedkoopste van het land. De duurste gemeenten om in te wonen blijven Blaricum, Wassenaar en Bloemendaal, waar meer dan 1000 euro per huishouden moet worden afgedragen aan de gemeente.

​Gemiddeld moeten Nederlandse huishoudens in 2017 zo’n 745 euro afdragen aan gemeentelijke belastingen. Dit zijn de bedragen voor de afvalheffing, rioolheffing en de onroerend zaak belasting (OZB) bij elkaar opgeteld. De woonlasten stegen in Nederland gemiddeld met een half procent ten opzichte van 2016, maar de verschillen tussen gemeenten zijn groot.

Bron: RTL nieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen