Wennemars beste Nederlander, winst naar Oostenrijker (video)

Om klokslag 13 uur plaatselijke tijd gaf burgemeester Paul Depla bij het Kasteel van Breda het startschot voor de tweede Wings For Life World Run. Depla liep zelf ook mee.

Aan de run in Breda namen 2151 renners deel. Onder hen ook een aantal prominente Nederlanders. Zo zagen we Tweede Kamerlid Michiel van Nispen voorbij komen, maar ook motorcoureur Jurgen van den Goorbergh, oud-schaatser Erben Wennemars, Esther Vergeer, Kjeld Nuis en een handvol soapies. Bijzonder om te zien is dat er ook wandelaars met Caudalaesie deelnamen. Dat is een neurologische aandoening. Net zoals een twaalftal handbikers.

Om halfvier was er ook nog een Kidsrun. Kinderen konden vanaf 6 jaar mee doen en werden verdeeld in drie categorieën: 6-9 jaar (1000 meter), 10-13 jaar (3000 meter) en 14-17 jaar (5000 meter).

Ketema opnieuw winnaar
Ethiopiër Lemawork Ketema is voor de tweede keer de grote winnaar van de Wings For Life World Run. Hij liep in ruim 5 uur bijna 80 kilometer. Bijna twee kilometer meer dan vorig jaar. De Chileen Diaz Hernandez eindigde als tweede. De derde plaats is voorbehouden voor de Italiaan Calcaterra.

In Breda won de Oostenrijker Kevin Pletz Christoph de Wings For Life World Run. De Catcher Car haalde hem na 50 kilometer in. Daarmee eindigde Christoph op de 33e plaats overall. Beste Nederlander was Erben Wennemars. De eerste renners werden al na vijf kilometer ingehaald door de Catcher Car, die overigens werd bestuurd door autocoureur Tim Coronel. Hij vertrok een half uur nadat de lopers vertrokken.