Waar koop je de lekkerste oliebollen?

Foto: Publiek domein

Hollandse Gebakkraam Denies op het Dr. Struyckenplein heeft het er niet goed vanaf gebracht bij de AD Oliebolllentest 2015. Plaats 139 van de 164 met een magere 5,5 als rapportcijfer. De jury schrijft: “Het knapperig krijgen van de korst blijkt voor veel bakkers een niet te nemen hindernis. Jammer, want daar valt zoveel winst te behalen. Ook hier is taai het struikelblok. Weer erg veel smaakjes.”

Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse mag zich de beste oliebollenbakker van Nederland noemen. De zaak kwam als beste uit de bus bij de oliebolllentest,  schrijft de krant maandag.

Volgens de jury krijgt de consument er een ,,topbol”, die het cijfer 10 verdient. ,,Knapperig vanbuiten, luchtig vanbinnen” en ,,mooie neutrale smaak”, is het panel van het Centrum voor Smaakonderzoek lovend. Vijf jaar geleden had de bakker ook al de beste oliebollen van Nederland.

Op plek twee eindigde Bakkerij Olink in Maarssen. Daar krijg je een ,,fantastische oliebol”. ,,Voor je het weet ben je aan de tweede bezig”, aldus de jury. Brood- Banketbakkerij Jan Pieter Duin in Tiel completeert de top-drie met een ,,bolletje van wereldklasse”. Het allerslechtst uit de test kwam Gebakkraam Parel in Venlo. Die zaak kreeg slechts een 3 voor de oliebollen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen