Happy Hippo in actie tijdens NLdoet!

Foto: Happy Hippo

Een nieuw jaar, een nieuw begin en nieuwe gezichten! “Na vier jaar met liefde en veel enthousiasme Stichting Happy Hippo te hebben opgericht en te hebben gemaakt wat het nu is, ben ik opzoek naar hulp!” deze oproep zette Margriet in september vorig jaar op de website van Happy Hippo.

En nu, een paar maanden later, is die hulp er! Het team van Happy Hippo, dat bestond uit Margriet Oostrom en Saskia Hardeman, is uitgebreid met Wineke van Aalten, Natasja van Gogh, Susanne Hofstra en Inge Stoof. Vier dames die zich inmiddels aan het inwerken zijn en aangestoken zijn door het enthousiasme van Margriet en Saskia.

En waarom ze meedoen? “Omdat het zo’n energie geeft om goed te doen”, zeggen de nieuwe dames eensgezind. Een eerste kennismaking bij de Voedselbank versterkte dat gevoel. “Je ziet dat daar mooi werk verricht wordt en het kan niet anders dan dat de kinderen die daar een verjaardagsbox uitgereikt krijgen, daar heel blij van worden en veel plezier aan beleven.”

Het nieuwe team gaat meteen goed van start, want het eerste grote project staat voor de deur: de nationale vrijwilligersdagen van NLdoet op 11 en 12 maart. Na het grote succes van de NLdoet-actie vorig jaar gaat Happy Hippo ook dit jaar weer gezellige dagen organiseren. “We hopen dat heel veel mensen ons komen helpen” zeggen de dames enthousiast.

“Wij gaan in het Chassé Theater leuke knutselhoeken creëren waar we gaan haken, breien, knippen, plakken en tekenen. We gaan dekentjes, knuffels en vlaggenlijnen maken en verjaardagskaarten en dozen versieren. Go-Kids regio Breda (www.go-kids.nl ) helpt ons als partner van de stichting met onze activiteiten.”

Stichting Happy Hippo maakt verjaardagsboxen voor de kinderen van de Voedselbank Breda. Elk kind tot 12 jaar ontvangt een box met daarin alle spulletjes om een leuke verjaardag te kunnen vieren. Witte dozen zullen op NLdoet omgetoverd worden tot vrolijk versierde verjaardagsboxen. Ook kunnen er verjaardagskaarten gemaakt worden. Samen creatief bezig zijn en lekker knippen, plakken, stempelen en kleuren. Neem dus vooral uw (klein)kinderen mee.

Voor het Dreamy Dolphin project van de stichting zullen op NLdoet dekens worden gemaakt. De Dreamy Dolphin dozen zijn voor de kinderen die tijdelijk verblijven bij de Safegroup, een opvanghuis voor vrouwen en kinderen die in aanraking zijn gekomen met huiselijk geweld. In deze doos zitten spulletjes voor de kinderen om ze toch een warm thuisgevoel te geven. Spelletjes, knutselspullen, tandenborstel een eigen beker. Maar ook een uniek dekentje. De kracht van dit dekentje is dat als het kind, zodra het onder de deken kruipt, in een andere veilige wereld kan zijn. Deze geborgenheid heeft een troostende werking.

Poppentheater Muzipo doneerde een enorme sjaal van 763 meter aan het Dreamy Dolphin project. Meer dan zestig mensen uit de regio hebben gebreid aan de sjaal voor reus Gideon, uit de voorstelling ‘de reus van Breda’ van poppentheater Muzipo. Op NLdoet willen we deze sjaal omtoveren tot zoveel mogelijk dekentjes. Kijk voor meer informatie over 11 en 12 maart op de site www.nldoet.nl om u aan te melden. Het is overigens niet verplicht om de hele middag of ochtend te komen. Met een uurtje hulp is het enthousiaste team van Happy Hippo ook al blij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen