20 lintjes voor Bredanaars

Foto: Breda Nieuws

Er werden vanmorgen in totaal 20 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt: 19 Koninklijke Onderscheidingen op locaties in de gemeente Breda en 1 Koninklijke Onderscheiding (aan de heer Baeten) in de gemeente Den Haag.

Tijdens deze  traditionele lintjesregen overhandigden burgemeester Depla en wethouders Arbouw en Haagh de lintjes uit naam van de koning.

Nel Oomen-van den Velden in ’t Jagthuis, Aat Rietveld, Stas Szamrowicz, Lous Geelkerken, Harry Pauw, Willem van der Vis en Jan Marijnissen (zie foto’s) kregen hun lintje van Paul Depla.

De heer Puik, Harry Zandbelt, Jan Benoist, Peter Wirken, Anneke Schipper-Van Otterlo en Bert Rommens kregen van Alfred Arbouw mooie woorden in bijzijn van vrienden en familie.

Miriam Haagh overhandigde de onderscheiding aan Ben Sanders, Joke Van Oord – De Zeeuw,  Willfred van der Kloet, Jan van Berkom, Jan van Dijk en Lia Denis- Van Tinteren.

Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Jan Marijnissen (69) ontving van burgemeester Depla de hoogste onderscheiding die in Brabant uitgereikt is. Deze wordt alleen bij zeer uitzonderlijke prestaties toegekend. Met een smoesje werd hij naar het Begijnhof gelokt. Deze wetenschapper zet zich, ook na zijn pensioen, in voor gezondheid en milieu in de wereld.

Zo bedacht hij een manier om een belangrijke grondstof aan te boren voor kankermedicatie en hield hij zich bezig om de leefomstandigheden in Oost-Afrika te verbeteren.

Lintje door Paul Depla 2016

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen