‘Open Polder’ in Lage Vuchtpolder

Foto: Staatsbosbeheer

Op donderdagavond 9 juni organiseert Staatsbosbeheer een ‘Open Polder’, samen met verschillende partnerorganisaties.

De Lage Vuchtpolder behoort tot meest waardevolle natte natuurgebieden van Brabant, vanwege het zuivere water en de unieke mix van klei, zand en veen. In 2016 start Staatsbosbeheer met de uitvoering van het project ‘Natte Natuurparel Lage Vuchtpolder’, samen met Heining & Hoef Natuurboerderij, waterschap Brabantse Delta, gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant.

Circa 80 hectare nieuwe natuur wordt ontwikkeld, het watersysteem verbeterd en ook is er aandacht voor cultuurhistorie en recreatie. Werkzaamheden starten in de tweede helft van 2016.

Open Polder

Op donderdagavond 9 juni organiseert Staatsbosbeheer een ‘Open Polder’, samen met verschillende partnerorganisaties. Omwonenden en overige belangstellenden zijn van harte welkom. Tijdens deze avond maken deelnemers op een ontspannen wijze kennis met de Lage Vuchtpolder en worden actuele ontwikkelingen en bijzonderheden in dit gebied toegelicht.

Programma

De ‘Open Polder’ vindt plaats tussen 17.00 en 21.00 en start bij de Parkhoeve. Tussen 17:00 en 21:00 uur kunt u terecht bij de Parkhoeve, Tussen de Dijken 101, 4826 GW Breda (www.parkhoevebredanoord.nl). Vanaf deze locatie start een fiets- en wandelroute langs het gebied, over de Zwarte Dijk.

Om het half uur starten verhalenrondes over verschillende onderwerpen:

  • Nieuwe natuur en roodbrande runderen in de Lage Vuchtpolder
  • Weidevogels in de Lage Vuchtpolder
  • Bijzondere planten in de Lage Vuchtpolder
  • Herinneringen aan de Spaanse belegering: cultuurhistorie en recreatie
  • Het unieke watersysteem van de Lage Vuchtpolder en waterzuivering de
  • Project Natte Natuurparel: werkzaamheden na de zomer

De bezoeker stelt, aan de hand van persoonlijke interesse en beschikbare tijd, een eigen programma samen. Meer informatie over de Lage Vuchtpolder is te vinden op: www.staatsbosbeheer.nl/lagevuchtpolder

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen