Groot en klein sporten tegen hersentumoren

Foto: Koppie Au

Er was weer een gezellig familiesportevent bij Optisport Breda afgelopen zondag.

De stichting Koppie-Au organiseerde deze dag en zamelde ook dit jaar weer een mooi bedrag in voor innovatief onderzoek voor kinderen met een hersentumor. Veel vaders en kinderen en dit jaar ook een heel team van het Graaf Engelbrechtcollege deden mee aan de sportieve fietstocht Breda-Rotterdam, en regenden flink nat. Andere sportievelingen werkten zich binnen in het zweet tijdens een pittige workout, tennisclinics en voetbalwedstrijden.

Mooie toertocht met hier en daar een lekke band

Dit jaar werd voor de vierde keer een mooie toertocht afgelegd van Breda naar Rotterdam en weer terug. De fietstocht – heen en terug ongeveer 100 kilometer- voerde langs mooie landelijke weggetjes maar ook via de roltrappen van de Maastunnel naar Rotterdam Onder de Euromast werd gezamenlijk geluncht, wat zorgde voor extra energie voor de terugweg. Het werd voor alle deelnemers aan de toertocht, ondanks in totaal vijf lekke banden en wat valpartijen, een mooie rit op een regenachtige dag! Een van de deelnemers: “ Een beetje regen maar, lekker gereden en een fijne lunch in Rotterdam”.

Ook andere sportactiviteiten

Ook voor degenen die niet fietsten was er genoeg te doen. ’s-Ochtends om 10:00 kon je meedoen aan de workout van Snapfitness. Floor Gobbens, die de workout gaf: ‘Ik werk graag mee aan een goed doel dat zich inzet voor kinderen, daarom verzorg ik deze workout voor Koppie-Au’. Ook bij de clinics onder leiding van Stijn Adriaans van Top Tennis Training Brabant werd er hard gewerkt aan tennisbasics. En in de middag speelden de kinderen fanatiek om de winst bij het Indoor Soccer 5 tegen 5 voetbaltoernooi in de middag.

Innovatief onderzoek naar hersentumoren

Stichting Koppie-Au maakt meer onderzoek naar hersentumoren bij kinderen mogelijk. In de afgelopen jaren zijn onder andere een bewegingsonderzoek in het Sophia Kinderziekenhuis, een onderzoek naar een specifiek dieet bij kinderen met hersentumoren en een onderzoek naar het versterken van het immuunsysteem uitgevoerd met financiering door Koppie-Au.

Koppie Au Breda

Donaties

Alle deelnemers aan het event doneerden sponsorgeld aan de Stichting Koppie-Au. Een bijzondere en ruimhartige donatie kwam dit jaar van de Bredase Vondelstraat; de extra inleg van de buurtborrel/barbecue was voor Koppie-Au! Andere donaties kwamen van Annelies Fotografie, SnapFitness, Top Tennis Training Brabant, 201 Connected Media, dat de inschrijfgelden van de binnensporters verdubbelde. Bij de lunch zorgde sponsor Vitamine&zo voor extra fruit, Optisport, stelde de ruimte beschikbaar en prijzen voor de voetballers, JADAK en Flowlink sponsorden in uren en ondersteuning van het organisatieteam. Dankzij al deze sponsoren is er ook dit jaar een mooi evenement tot stand gekomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen