Tilburger (45) aangehouden na bedreiging tegen meisjes in bus

Foto: Breda Nieuws

Een 45-jarige Tilburger is dinsdagmiddag door de politie aangehouden op het station, omdat hij drie meisjes en een chauffeur van een bus bedreigd zou hebben.

De 59-jarige buschauffeur deed aangifte. Hij vertelde dat hij op lijn 4 reed en bij het station, op de Gravinnen van Nassauboulevard, stond te wachten. Hij hoorde dat er tumult achterin de bus ontstond. Hij zag dat een man tegen drie meisjes riep dat ze terroristen en hoeren waren en dat hij hen ging vermoorden.

De chauffeur stapte op de man af en zei tegen hen dat hij de bus moest verlaten. De man voldeed daar niet aan, waarna de aangever hem richting de uitgang begeleidde. Hierna richtte de agressieve passagier zijn woede op de buschauffeur, hij pakte hem vast en dreigde met geweld. Vervolgens stapte de man uit om daarna een andere bus in te gaan. Daar is hij aangehouden omstreeks 15.10 uur. Volgens een van de meisjes was zij ook door de man bespuugd. De verdachte verklaart dat hij boos geworden was op hen omdat ze hadden gezegd dat hij stonk, hij ontkende de dreigementen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen