2e hondje gevonden in Tuinzigt

Foto: Politie.nl

Op donderdag 26 januari 2017 deed een 26-jarige vrouw namens de Zorgboerderij de Mekkerbek aan het Oordeel-Heikant, aangifte van de diefstal van vier nog niet gechipte chocobruine Old English Bulldog pups.

De hondjes zaten bij de moederhond in een afgesloten garage achter de woning bij de boerderij. Ze waren op dat moment bijna zeven weken oud en kunnen eigenlijk pas op de leeftijd van 9 a 10 weken het nest verlaten. De diefstal werd om 07.00 uur ontdekt omdat de garagedeur open stond.

Maandagmiddag is de tweede pup gevonden. Dit gebeurde eveneens in de wijk Tuinzigt. Twee mensen zijn aangehouden. De jonge vrouw die de puppy Bikkel gekocht had, is aangehouden voor heling. Op de zwarte markt worden deze pups voor duizenden euro’s verkocht.

De politie heeft zondag 29 januari 2017 omstreeks 20.15 uur in een woning in de Bredase wijk Tuinzigt een van de recent in Baarle Nassau gestolen hondjes aangetroffen.

Oproep getuigen

De politie zet het onderzoek naar de overige gestolen hondjes en naar mogelijk andere betrokkenen voort.  Burgers die tips hebben over deze diefstal en de huidige verblijfplaats van de overige hondjes kunnen dit doorgeven:

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen