Automobilist zonder geldig rijbewijs in onverzekerde auto veroorzaakt aanrijding

Foto: Asja Vossen

Een 33-jarige Georgiër zonder rijbewijs is op de Backer en Ruebweg ter hoogte van de kruising met de Konijnenberg met zijn onverzekerde auto tegen een auto gebotst dinsdag 7 februari 2017 omstreeks 17.50 uur.

De andere auto werd bestuurd door een 59-jarige vrouw uit Breda die afremde vanwege het verkeerslicht dat op oranje sprong. Na de aanrijding vluchtte een vrouw die bij hem zat uit het voertuig.

De verdachte is niet in het bezit van een Nederlands rijbewijs. Hij beweert wel een rijbewijs te hebben gehaald in zijn vaderland maar dit achtergelaten te hebben in een AZC dat hij moest verlaten. De auto met export kentekenplaten waarin hij reed was niet verzekerd.  Hij verklaarde het voertuig een paar weken geleden te hebben gekocht. Hij meende dat de verzekering nog geldig was. Deze was echter voor een maand afgesloten en verlopen op 3 februari 2017. De aanrijding was volgens hem ontstaan omdat de remmen niet werkten. De verdachte heeft een verbod gekregen om nog met deze auto te rijden, eerst moet het voertuig dan herkeurd worden. Er is een WOK (Wachten Op Keuring) melding uitgegaan naar de Rijksdienst Wegverkeer.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen