Drie vrouwen aangehouden op de Backer en Ruebweg in gestolen auto

Foto: redactie

Afgelopen nacht zijn omstreeks 00.15 uur op de Backer en Ruebweg drie inzittenden van een verduisterde auto op de verdenking van heling aangehouden. Het gaat om een vrouw uit Delft (22) jaar en twee vrouwen uit Veenendaal (26 en 31 jaar).

Een politieman stond afgelopen nacht met een onopvallende auto met daarin ANPR (Automatic Number Plate Registration) camera’s op de A16 ter hoogte van grensovergang Hazeldonk ter controle van het inkomende verkeer. De diender kreeg op zijn apparaat een zogenaamd ‘hit’ toen een Honda van het type Insight passeerde. Deze auto zou verduisterd zijn. Met ANPR worden kentekens gescand waardoor b.v. snel vastgesteld kan worden of aangifte gedaan is van diefstal of verduistering.

Aangfite door verhuurbedrijf

De auto is eigendom van een verhuurbedrijf in Nijmegen. De eigenaar had op 29 november 2016 aangifte gedaan van verduistering. Een man had de auto op 13 oktober 2016 gehuurd en daarna niet meer terug gebracht. De agent heeft zijn bevindingen doorgegeven aan de Meldkamer waarna hij de bestuurster van de auto een volgteken gaf en op de Backer en Ruebweg met collega’s staande hield. Vervolgens werden de drie inzittenden op de verdenking van heling aangehouden. Het voertuig is in beslag genomen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen