Veel jeugdig enthousiasme, weinig daadkracht NAC tegen Den Bosch

Brandon Barker. Lichtpunt bij NAC
Brandon Barker. Lichtpunt bij NAC
Foto: VoetbalInBreda

NAC kon vandaag na de winst op Dordrecht goede zaken doen aan kop van de eerste divisie. De pijlen waren gericht op het geplaagde Den Bosch, maar NAC kon ondanks veel enthousiasme en werklust niet de wedstrijd naar zich toe trekken.

Brandon Barker en Giovanni Korte mochten in de basis beginnen van NAC trainer Dijkhuizen. Verschueren kreeg in het hart van de defensie weer de voorkeur boven Demon en Noppert stond in de goal vanwege de blessure van Brondeel.

Rommelige eerste helft

NAC kwam meteen fel uit de startblokken. Na een goede redding van Noppert op een inzet van Robinson, tikte van Diermen bijna de 1-0 binnen uit een vrije trap van Nijholt. Het publiek kreeg zin in een heerlijk (dorstig) zomeravondje NAC. Den Bosch liet echter zien dat ze niet voor een potje zomeravondvoetbal naar de Parel van het Zuiden waren gekomen. De wedstrijd golfde behoorlijk op en neer en NAC was een paar keer gevaarlijk als Brandon Barker het op zijn heupen kreeg. De jonge, slimme, Engelsman vond de grabbelende Heemskerk op zijn weg in de 39e minuut.

Tweede helft meer een wedstrijd

Den Bosch probeerde de tweede helft wat meer naar voren te spelen. In de 50e minuut moest Noppert een grote kans van Bilate uit zijn doel ranselen. NAC probeerde enthousiast en in een wat hoger tempo druk op de defensie te zetten. Met Bredase Grad Damen in de ploeg voor Stans kwam er wat meer rust op het middenveld. Damen had enkele aardige passen in petto die zorgden voor wat meer lijn in het spel van NAC. Maar veel verder dan een schot van Korte (68′) en een schietkans voor Barker na een schitterende solo, had NAC niet meer in petto. In de slotfase had Dessers nog bijna de 1-0 op zijn slof (uit de draai) maar ook het slotoffensief van NAC was te magertjes.

NAC creert nauwelijks uitgespeelde kansen

Het lukte NAC wederom niet om de tegenstander de wil op te leggen. De Bredase ploeg leed veel balverlies en de ruimte op de flanken en achter de verdediging van Den Bosch werd niet goed benut. De ploeg heeft daardoor nauwelijks uitgespeelde kansen gecreerd en kent als geheel weinig daadkracht. Er zijn bij NAC te veel spelers die hard werken en enthousiasme uitstralen, maar voetballend nog te weinig brengen.Met uitzondering van de behendige Brandon Barker, die groeit op zijn positie links voor. Hij heeft een prima schot en afwisselende aanvallende acties. Ook Andries Noppert en Korte lieten vanavond een goede indruk achter.

Reactie NAC coach Dijkhuizen (Bron BSR TV) “Ploeg heeft tijd nodig”

 

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen