NAC raakt verder achterop na zuur verlies bij Cambuur

NAC ging op bezoek in Leeuwarden om Cambuur de eerste thuisnederlaag te bezorgen. Op voorhand een zware klus door de lange blessurelijst. NAC trainer Dijkhuizen was hierdoor genoodzaakt om drie jonge spelers te laten debuteren. Door onervarenheid en slecht verdedigen liep NAC tegen een teleurstellend verlies aan.

Vooral de blessure van NAC topscorer Cyriel Dessers (hamstring) was een zware aderlating. Inclusief Dessers telde de ziekenboek zeven basisspelers waardoor jeugdspelers Richelor Sprangers, David Faupala en Grad Damen in de basis begonnen.

Eerste helft enkele aardige kansen, tweede helft drukt Cambuur door.

NAC begon aardig met enkele grote kansen. Faupala miste in de vijffde minuut al een grote kans. Nadat van der Streek Cambuur op voorsprong had gezet miste ook Sprangers in de 35e minuut een niet te missen kans. Cambuur was in de eerste helft de betere ploeg, maar NAC had de kansen en Faupala zorgde voor de terechte 1-1 ruststand (39′).

In de tweede helft zette Cambuur nog meer aan waardoor de verdediging van NAC onder druk kwam. Het waren echter de verdedigers van NAC die Cambuur stevig in het zadel hielpen. Door klungelige verdedigingsfouten konden wederom van der Streek (70″) en vier minuten later Alvarenga.de veilige 3-1 voor Cambuur op het scorebord zetten.

NAC tuimelt door dit verlies naar de elfde positie en is opeens middenmotor. De komende weken zal de druk op de jonge ploeg toenemen om weer aan te haken bij de subtop. Maandag de eerste kans om de opgelopen averij weer wat recht te trekken,