Ariëns wint in Breda

Foto: ANP
Crispijn Ariëns heeft zaterdag met overmacht de derde wedstrijd van de KSNB Marathonvierdaagse gewonnen. De 27-jarige schaatser wist in Breda in de laatste ronde uit een kopgroep van drie man te ontsnappen en met een ruime voorsprong als eerste over de finish te komen.

De Brabander had samen met Bart Mol en Timo Verkaaik een ronde voorsprong gepakt en het drietal was vervolgens in een felle strijd om de winst verwikkeld. In een onbewaakt moment lukte het Ariëns om weg te sprinten. Mol (tweede) en Verkaaik (derde) konden hem niet meer inhalen, zo meldt het ANP.

Ariëns wisselde vooraf aan de wedstrijd van schaatsen en naar eigen zeggen heeft die beslissing hem zaterdag de winst bezorgd. ,,Ik besloot weer terug te gaan naar mijn oude schaatsen en boek meteen dit resultaat”, zei hij. ,,Wat een heerlijk gevoel. Ik streed met twee iets mindere jongens om de winst en wist dat ik ze gewoon moest pakken. Dat is gelukt.”

In het algemeen klassement gaat Gary Hekman weer aan de leiding. Hij moest zijn koppositie een dag eerder afstaan aan de Belg Bart Swings, maar die kwam in Breda niet in actie. De nummer twee van het laatste EK allround langebaanschaatsen gaf de voorkeur aan het Belgische sportgala. Met een vijfde plaats op zaterdag mag Hekman opnieuw het zogeheten ruitjespak voor de leider in het klassement aantrekken.

Bij de vrouwen ging de winst opnieuw naar Francesca Lollobrigida. De Italiaanse liet Imke Vormeer en haar ploeggenote Iris van der Stelt van MK Basics achter zich, die respectievelijk op de tweede en derde plaats eindigden. Lollobrigida gaat na drie dagen nog steeds aan de leiding in het klassement. Van der Stelt volgt als tweede en Carla Ketellapper-Zielman staat derde.

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen