Sterk deelnemersveld 47ste Mastboscross

Foto: Mastboscross

Aanstaande zondag verschijnt een zeer sterk bezet deelnemersveld aan de start van de 47e editie van de Mastboscross in Breda. Aan de start onder andere Andrea Deelstra, die zich al kwalificeerde voor de marathon op de Olympische Spelen in Rio. Deelstra krijgt concurrentie van onder andere Nationaal crosskampioen Ruth van der Meijden en Sabine van de Reijt. Van de Reijt is een vaste waarde in het crosscircuit en heeft een streepje voor met het Mastbos als thuisbasis.

Bij de lange cross mannen verwachten we een strijd tussen de Ethiopiër Dame Tasame en de Marokkaan Hamid el Mouaziz. Tasame won de Crosscup in Brussel en de Warandeloop in 2013. Mouaziz werd 2e in Soest tijdens de Sylvestercross. Ook Jurjen Polderman (Nederlands Kampioen 1500m, deelnemer EK cross), Tom Wiggers en Koen Naert (BE, gekwalificeerd voor Olympische Marathon) verwachten we in de kop van het klassement.

Een paar namen bij de vrouwen  van wie de organisatie verwacht dat ze strijd leveren voor de podiumplaatsen zijn Manon Kruiver en  Julia van Velthoven. Kruiver is medaillevreter op NK’s, met medailles op het  NK korte cross, het NK indoor 1500m en 3000m en het NK outdoor 800m en 1500m. Ook Julia van Velthoven sleepte medailles binnen op het NK korte cross. Zij won de korte cross in Soest in 2015.

Met Veerle Bakker, Bram Andriesen en Sem van der Eijnde staat bij de junioren de volledige Nederlandse juniorentop aan de start.

Tijdens de Mastboscross vindt ook een officiële interland plaats tussen de militairen van Nederland, Zweden en Frankrijk. De vrouwen zullen meelopen met de korte cross voor de vrouwen en de mannen met de lange cross mannen. Er zal een apart klassement voor deze militairen worden opgesteld met een aparte prijsuitreiking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen