Pijlen gericht op nacompetitie

NAC heeft de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen niet gewonnen. Een snelle 2-0 achterstand werd niet meer gerepareerd.

Maatsen en De Kogel scoorden voor Go Ahead Aegles in de eerste 20 minuten. In de tweede helft scoorde nogmaals De Kogel en Van Overbeek voor de thuisploeg. Van der Weg redde de eer voor NAC wat resulteerde in een 4-1 eindstand. Dit betekent de negende nederlaag dit seizoen voor NAC.

Dubbele confrontatie tegen Eindhoven

De tegenstander in de tweede ronde van de play-offs was bekend na het gelijkspel tegen Almere City. Op vrijdag 13 mei speelt NAC eerst in Eindhoven en op maandag 16 mei volgt de return tegen FC Eindhoven in Breda.

Dit seizoen verloor NAC uit bij FC Eindhoven met 2-1 met Maaskant als coach en wist thuis met 3-1 te winnen. Een scenario om de volgende ronde te behalen.

Finale play-offs

De winnaar van deze confrontatie speelt de finale van de play-offs op donderdag 19 mei en zondag 22 mei. Dat is tegen de nummer 16 van de eredivisie (nu Excelsior) of de winnaar van de onderlinge wedstrijd tussen de periode kampioenen Almere City of Volendam.

In de eredivisie is nog niet bekend wie de nummers 16 en 17 worden en het tegen de Jupiler League teams opnemen om zich te handhaven. Het gaat tussen Willem II, Excelsior en De Graafschap. Cambuur heeft nog een theoretische kans op handhaving met vier punten achterstand op De Graafschap en de lastige wedstrijd uit bij PSV komende zondag op het programma.