A junioren op koers voor NK Teams

Afgelopen zondag stonden onze eigen A competitie ploegen aan de start van hun competitie seizoen in Drunen. De meiden ploeg verdedigt dit seizoen hun 2eplaats van vorig seizoen, terwijl de jongens op jacht gingen naar het behalen van het NK teams. Het beloofde een mooie atletiek dag te worden met dit maal goede weersomstandigheden!

De eerste wedstrijd stond vooral in het teken van de doorgevoerde veranderingen in de competitie wedstrijden. Zo waren de eerste wedstrijd een aantal ‘nieuwe’ onderdelen te bezichtigen. Er werd afgetrapt met een 400m horden race voor zowel de jongens als de meiden. August van de Weijer en Anne van de Wiel namen dit zware maar toch mooie onderdeel voor hun rekening. Dit bleef zeker niet onopgemerkt door hun ploeggenoten. Waar August een moeilijke start kende liep hij uit eindelijk naar een prima tijd van 1.03.37! Anne had er al vanaf de start beduidend zin in. Ze ging in de snelste serie, die op basis van opgegeven tijden werden ingedeeld, voortvarend van start. Ze zou finishen in een tijd van 1.04.09, waarmee ze maar liefst 4.32 seconden sneller was dan de eerst volgende atlete in deze poule!

Tijdens deze 400m horden races wierp Myke van de Wiel de speer naar een keurige afstand van 37.58 meter! Ze won hiermee het speerwerpen in de poule waar haar zus Anne later op de dag nog een afstand van 36.89 meter weg zette wat een 2eplaats zou betekenen op het speerwerpen. Bij de jongens verliep het speerwerpen wisselend. Justin Hoefmans noteerde een afstand van 31.49 meter waar hij niet geheel tevreden mee was. In groep 2 verliep het bij Mark de Rond een stuk voorspoediger. Hij noteerde een afstand van 41.93 en werd hiermee 4ebij de jongens algemeen op het speerwerpen. Dit poetste zijn voor hem teleurstellende resultaat bij het discuswerpen enigszins weg.

Het polsstokhoogspringen voor meisjes was een onderdeel wat nog nooit eerder op de competitie had plaats gevonden voor de meiden. Hier ging het team dan ook zonder hoge verwachtingen in, echter resulteerde dit in een mooi PR voor Charlotte Demoulin met een hoogte van 2.60 meter! Hier was coach Dick Opdien dan uiteraard ook zeer tevreden mee.

Persoonlijke records waren er verder voor Daan Walder en Tijn Mallens op de 200m, met respectievelijk 23,39 en 25,73. Justin Hoefmans noteerde bij het discuswerpen een keurige afstand van 29.11m en bij het kogelstoten 10.66m. Hanna Kloek liep op de 3000m naar een puike tijd van 12.11.95 wat een PR betekende! Nele van den Broek evenaarde bij het hoogspringen haar PR met een hoogte van 1.70, waar Paulien Lockhorn de kogel tot een PR afstand van 10.81 stootte. Myke van de Wiel snelde naar een prima race naar een tijd van 24.81 op de 200m wat ook een PR betekende!

De jongens ploeg kende helaas een aantal tegenvallers. Zo konden o.a. Niels Verheugd en Yannick Maas niet aanwezig zijn bij de wedstrijd. Bij afwezigheid van Mila-lopers binnen de vereniging offerde Freek van Blerck zich op om de 1500m te lopen. De tijd van 5.16.46 die hij noteerde was voor Freek geen PR maar wel een prima race. Het team werd dus gekenmerkt door de echte teamspirit. Dit was bij de 4x400m estafette duidelijk te zien doordat August van de Weijer, helaas deels geblesseerd, toch van start ging als slotloper, wat resulteerde in een prima eindtijd van 3.57.49. Duidelijk verbeet hij zijn pijn voor het team om alsnog punten binnen te hengelen. August, TOPPER, hopelijk herstel je snel!

Na deze wedstrijd staan de jongens op een 5eplek in de poule en 16eplaats landelijk. Het gat naar de nr. 12, wat recht geeft op deelname aan het NK teams, is om en nabij de 150 punten, dus zet hem op guys!

De meidenploeg kende in deze poule een grote concurrent, het meiden team van PAC, die vorig jaar 3ewerden achter onze meiden. De Meiden zouden uiteindelijk op ruime achterstand in punten op de concurrentie de wedstrijd afsluiten, wetende dat de volgende wedstrijd qua onderdelen juist in hun voordeel zal zijn. Echter werd er in de afsluitende estafette toch nog een ‘tik’ uit gedeeld aan de concurrentie doordat ze met een voorsprong van maar liefst 3 seconden finishte! Dit belooft nog een spannende strijd te worden! De meiden bivakkeren nu op een 3eplek in de landelijke tussenstand en een 2eplaats in de poule. Meiden, lekker bezig!

Meer informatie

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen