Jelle stopt met keepen

Foto: Breda Nieuws

Clubman Jelle ten Rouwelaar stopt ermee na dit seizoen. Hij wordt keeperstrainer bij NAC Breda.

Jelle ten Rouwelaar hangt na afloop van het seizoen 2015/2016 zijn keepershandschoenen aan de wilgen. De 35-jarige doelman maakt daarmee een einde aan een indrukwekkende carrière, die in 1998/1999 begon bij FC Emmen. Ten Rouwelaar blijft echter wel verbonden aan NAC: hij tekent een contract voor vijf jaar bij de Parel van het Zuiden als keeperstrainer, zo meldt NAC op haar website.

De in Joure geboren goalie is dit jaar bezig aan zijn achttiende jaar als prof. Zijn avontuur begon in Emmen, waar hij na vier seizoenen gescout werd door PSV. Na verhuurperiodes bij FC Groningen, FC Twente, FC Zwolle en FC Eindhoven, vertrok de goalie naar Oostenrijk om te spelen voor Austria Wien. Een jaar later kwam echter de belangrijkste stap uit zijn carrière: zijn overgang naar NAC Breda.

Geselecteerd voor Nederlands elftal

Bij de Parel van het Zuiden groeide hij uit tot een absolute clubman en –held. Hij behaalde er een derde plek in de Eredivisie, speelde Europees voetbal en pakte een indrukwekkend record met 280 achtereenvolgende wedstrijd in het betaald voetbal, zonder één minuut te missen. Mede daardoor stond hij bij veel supporters bovenaan het lijstje van populairste spelers. Als doelman van NAC haalde hij bovendien het Nederlands Elftal. In 2011 werd hij door bondscoach Bert van Marwijk geselecteerd voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije en later dat jaar mocht hij mee op een oefentrip van Oranje in Zuid-Amerika.

Jelle: “Ik stap trots van het veld in de wetenschap dat ik gezegend ben met een mooie en lange loopbaan. Er rest nog één taak en dat is deze mooie club samen met dit team terug te brengen naar de Eredivisie. Voor duidelijkheid richting de toekomst is het mooi dat ik hier nu met de club samen uit ben gekomen. Keeperstrainer zijn is iets waar ik veel energie uit haal en het staat voor mij vast dat NAC de club is waarbij ik mij hierin wil ontwikkelen.”

Toekomst

Technisch directeur Hans Smulders: “We hebben de afgelopen maanden afgetast waar de wensen van Jelle lagen op dit gebied. We hebben hem een toekomstplaatje geschetst, waarbij er ruimte voor Jelle was om zich op dit vlak te ontwikkelen in een topsportcultuur met performance coaches. Wij zijn blij dat we de loopbaan van deze clubheld op deze wijze in Breda een mooi nieuw hoofdstuk kunnen geven.” Keeperstrainer Albert van der Sleen keert door de keuze volgend seizoen niet terug.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen