Breda wederom gastheer voor Wings for Life (foto’s)

Ondanks alle festivals in Breda waren veel mensen aanwezig voor Wings for Life. Burgemeester Depla is verheugd om wederom het startschot te mogen geven voor deze belangrijke wedstrijd. ‘Het is een eer om de gastheer te zijn voor deze belangrijke wedstrijd. Samen met alle andere steden uit de hele wereld.’

PeruaanTrujillo snelste man, Poolse Golek snelste vrouw in Breda

De winnaar van de Wings for Life Word Run 2016 in Breda en dus voor Nederland was de Peruaan Emerson Trujillo. Om 17.21 uur haalde Max Verstappen hem in met de catcher car. De Peruaan had op dat moment 64,41 kilometer gerend. Diana Golek uit Polen in Breda de beste vrouw. Zij werd na 38,91 km ingehaald door Max Verstappen. Wereldwijd werd Wings of Life gewonnen door de Italiaan Giorgio Calcaterra, die voor het eerst meer dan 80 km liep; om precies te zijn 88,44 km.

Wereldwijd rennen voor het zelfde doel

Wings for life is een wereldwijde organisatie. Het motto is : run for those who can’t!  Op 34 verschillende locaties over de hele wereld starten alle deelnemers op dezelfde tijd. En overal starten de catcher cars op dezelfde tijd: precies 30 minuten na de start van de renners rijden de cars weg. Door de unieke opzet kan men iedereen overal volgen en vergelijken. Zodra een catcher car een renner passeert, is de race voorbij voor de renner. De tijd en afstand wordt opgeslagen en de renner kan zich melden bij het dichtstbijzijnde ophaalpunt.

Max Verstappen in catcher car Breda

De bestuurder van de catcher car in Breda is niemand minder dan Max Verstappen. Iedereen kent hem als een F-1 coureur. Daarom zal het voor hem een opgave zijn om zich aan de opgegeven snelheid te houden. Bij de start van de wedstrijd mocht de aanwezige pers Max het hemd van het lijf vragen. Ondanks de trage snelheid heeft Max er vertrouwen in dat het hem gaat lukken. Zodra het startsein voor hem klonk, reed hij ook met een glimlach weg.

Het inschrijfgeld van de deelnemers wordt gebruikt voor onderzoek naar een dwarslaesie. Er is namelijk nog veel onderzoek nodig om een dwarslaesie te genezen. Gelukkig zijn we ons daarvan bewust en rennen wereldwijd massaal mensen mee om het goede doel te steunen!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen