NAC weer veroordeeld tot Jupiler League na zuur verlies

Sfeervol begin

Vele NAC supporters zorgden voor een hoopvol en onvergetelijke hulde bij het vertrek van de NAC-spelersbus naar Tilburg. De tegenstelling met de wrange teleurstelling en het verdriet na de nederlaag kon niet groter zijn. NAC toonde karakter en had de kans om in het laatste kwartier de bevrijdende treffer voor promotie te maken. De bal kwam niet tussen de palen, waardoor NAC ook in het seizoen 2016-2017 in de Jupiler League speelt. Jammer voor de grote achterban die meer verdient. Maar ook een kans om vanaf nul te bouwen aan een nieuw team volgens de visie van het duo Smulders-Dijkhuizen.

Willem II op jacht naar openingstreffer

Willem II ging van meet af aan op jacht naar de broodnodige openingstreffer voor behoud van het eredivisieschap. Met AJAX-huurling Andersen als uitblinker op links kwamen er enkele kansen vanuit snel uitgevoerde combinaties vanuit een behoorlijk tempo. Na het stormachtige kwamen de Bredanaars wat meer aan voetballen toe met een kans voor Suk (16′) die van dichtbij op de vuisten van Lamprou knalt. De Tilburgers speelden in een hoger tempo en NAC had te veel balverlies voorin en op het middenveld, waardoor de verdediging veel onder druk stond. Willem II bleef de bovenliggende partij met enkele grote kansen. Jelle ten Rouwelaar moest in zijn laatste wedstrijd voor de Parel met kunst en vliegwerk zijn doel schoon zien te houden. De verdiende Tilburgse voorsprong werd op slag van rust gescoord door Frenk Heerkens.

NAC toont veerkracht, maar wordt niet beloond met de bevrijdende tweede treffer

NAC vocht zich onder de druk uit en kwam wat meer op de helft van de tegenstander met enkele kansjes voor Ars  en Seuntjens. Willem II probeerde NAC definitief over de knie te krijgen, en dat leek te lukken na twee goals van Falkenburg (68′ en 72′). NAC ging vechten voor de laatste kans en kreeg weer perspectief na de knappe 3-1 door de ingevallen Naah (73′). Op hoop van zegen kreeg NAC nog enkele kansen. Kevin Brands miste in de laatste minuut een dot van een kans, Hij gleed de perfecte voorzet van Ronnie Stam net naast tot opluchting van alles wat Willem II is.

Dossier: NAC Breda